A Microsoft pénteki közleménye szerint a vállalatnak 12 hónapon belül új vezérigazgatója lesz, az igazgatótanács pedig már keresi Steve Ballmer utódját. A befektetők tapsikolnak, az elemzők elemeznek.

Másfél hónappal azután, hogy bejelentették a cég szinte minden részlegét és dolgozóját érintő struktúraváltást, a Microsoft szűkszavú közleménye szerint Steve Ballmer vezérigazgató is a távozás mellett döntött. Ugyan Ballmer a következő 12 hónapban a társaság élén marad, és vezetésével zajlanak majd "az átalakulás következő lépései, amelyeken keresztül a Microsoft az emberek legfontosabb tevékenységeit segítő eszközgyártóvá és szolgáltatóvá válik", az igazgatótanács egyik tagjának irányításával és a tanács elnöke, Bill Gates részvételével már létrejött az a bizottság, amely egy nemzetközi fejvadász cég bevonásával kiválasztja majd Ballmer utódját."Az ilyenfajta átmenetre sosincs megfelelő alkalom, de most jött el az ideje" – idézi a közlemény Steve Ballmert. "Új stratégiát követünk egy megújult szervezettel és egy kiváló felsővezetői csapattal. (...) Olyan vezérigazgatóra van szükségünk, aki hosszabb távon is követni tudja ezt az irányt." Gates szerencsés dolognak tartja, hogy Ballmer egészen addig hivatalában marad, amíg a bizottság kijelöli utódját, és reményét fejezte ki, hogy az igazgatótanács nagyszerű jelöltet választ majd a Microsoft élére.

Vegyes eredmények  A jelek szerint a befektetők is szerencsésnek érzik magukat, hiszen a cég részvényeinek árfolyama a bejelentést követően közel 10 százalékot emelkedett a New York-i tőzsdén. A Microsoft most 57 éves vezérigazgatójának működése megosztotta a közvéleményt, miután a vállalat a PC-központú világ úttörőjeként nem tudott mit kezdeni a mobil eszközök és a hozzájuk kapcsolódó üzleti és felhasználási modellek előretörésével. A versenytársak számos (elsősorban konzumer) területen hozták nehéz helyzetbe a technológiai szektor korábbi uralkodóját, nem beszélve a Vista fiaskójáról vagy az online pénznyelőről.
 

Új vezetők a Microsoft Magyarország menedzsmentjében
Microsoft: egy a tábor, egy a zászló

Ballmer vezetése alatt ugyanakkor a Microsoft megháromszorozta bevételeit és megduplázta profitját, bár cégértéke nagyjából lefeleződött, érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy regnálása idejére két válság (egy iparági és egy általános) is jutott. A Windows 7 minden idők leggyorsabban terjedő operációs rendszere lett, az Xbox és a Kinect piacvezetővé vált a maga területén, legfőképpen pedig a Microsoft vállalati üzletágai kiváló állapotban vannak.

"Mindez nehéz és érzelmekkel teli dolog" – írta Steve Ballmer a társaság dolgozóihoz intézett levelében. "Ezt a lépést a vállalat érdekében teszem meg, amely a családomon és a legközelebbi barátaimon kívül a legtöbbet számít nekem."

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.