Piaci hírek

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Mit kezdjünk az etikai kérdésekkel a mesterséges intelligencia korában?
Az MI-technológiák gyors fejlődése jogi és morális megfontolásokból is megkövetelné az etikai normák betartását, nem teljesen függetlenül az üzleti megfontolásoktól sem.
Adatkezelési trükközés miatt perlik a Metát
Legalábbis erre hivatkozva nyújtottak be több csoportos keresetet a héten a világ legnagyobb közösségi birodalma ellen. A vállalat szerint ők mindent rendesen csinálnak.
Négy éve alatt duplázna Marc Benioff a Salesforce-szal
Hatalmas növekedési tervekről beszélt a társ-vezérigazgató a vállalat éves szakmai és partnerkonferenciája kapcsán.
CIO podcast #46: A jövő turistájának digitális tévelygései az újturizmus világában
Négy ember, négy tapasztalat, négy vélemény arról, hogyan jut el a magyar turisztikai szakma egy magasabb digitalizációs szintre.
A Google és a Meta bemutatja: így kell sunyiban leépíteni
Lepértesülések szerint mindkét nagyvállalat belső átszervezésként próbálja eladni az elbocsátásokat, és még a felelősséget is az alkalmazottakra tolnák.
Kiborgcsótány-tenyésztésbe fogtak japán tudósok
Ha franciák lennének, talán még egy csótány appellation d'origine contrôlée rendszert is kidolgoznának hozzá sebtében...
Zöld jelzést kapott San Franciscóban a teljes rendőrségi megfigyelés
A jogvédők és más civil csoportok hangos tiltakozása ellenére a politikusok rábólintottak a városban működő kamerák széles körű rendőrségi használatára.
9,5 milliárd fontért lesz teljesen a Schneider Electricé az Aveva
A két cég násztánca még 2015-ben kezdődött, ami a most megkötött megállapodás alapján 2023-ban érhet révbe.
Több ezer dollárért mennek a megbízható amazonos kereskedői profilok
A szélhámosok ezeken keresztül próbálják megkerülni az Amazon ellenőrzéseit, és időnként a lokációs adatok hamisításával vagy véletlenszerű emberek személyazonosságának felhasználásával is próbálkoznak.
Szokjunk hozzá, hogy hamarosan virtuális világban fogunk élni
A metaverzum olyan mélyen alakítja át társadalmunkat, ahogyan az internet tette. Még kell néhány év, de az előkészületek már folynak, véli Matthew Ball.
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.