Márciustól alapértelmezetten telepíti az Office 365 ProPlus azt a Chrome-kiegészítőt, ami a Microsoft keresőjét tolja a felhasználók arcába.

Automatikusan telepíti a Microsoft az 365 ProPlus új, 2002-es kiadása azt a Chrome-kiegészítőt, ami a böngészőben alapértelmezetté keresőjévé teszi a Binget – jelentette be a Microsoft. A változtatást a Microsoft azzal indokolja, hogy a Bing használatával az Office 365-öt használó szervezeteknél a Chrome-ban is elérhető lesz a Microsoft Search-nek az a funkciója, amellyel releváns munkahelyi adatokat (dokumentumokat, személyeket) is lehet keresni ugyanúgy a böngésző címsorából a webes kereséshez hasonlóan.

Ugyanakkor nyilvánvalóan arra is alkalmas lesz, hogy a vállalati felhasználók egy részét átterelje saját keresőjére.

A kiterjesztés használatát egyelőre nem vezetik be mindenhol. Első körben csak Ausztráliában, az USA-ban, Indiában, Kanadában, valamint három európai országban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban fog így működni az Office 365 ProPlus. A módosítást a régebbi Office 365-telepítések is meg fogják kapni a következő frissítéssel.

A böngészőkiterjesztés csak akkor nem települ, ha a felhasználóknál már eleve a Bing az alapértelmezett. A bevezetés szakaszosan történik: változást első körben az új Office-telepítéseknél, majd a frissítésekkel fokozatosan a régieknél is érvényesítik.

A rendszergazdák prüszkölnek

A rendszergazdáknak nagyon nem tetszik a változtatás. Mint a ZDNet írja, a Redditen egy nap alatt közel 600-an szóltak hozzá a témához, de a GitHubon is rengetegen adtak hangot elégedetlenségüknek. A legtöbb reakció azzal kezdődik, hogy ez elfogadhatatlan… Egy hozzászóló szerint a lépés törvénytelen, és kinéz érte egy EU-s bírság. Egy másik hozzászóló pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a lépés megzavarja a végfelhasználókat, és emiatt rengeteg munkát ad majd a helpdesknek.

A teljes igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Microsoft Search in Bing Chrome-kiterjesztés telepítése nem kötelező. A Microsoft részletes leírást közöl arról, hogy a rendszergazdák hogyan akadályozhatják meg az automatikus települését. Erre vagy a csoportos házirenden keresztül van lehetőség, vagy az Endpoint Configuration Manager és az Intune alkalmazással oldható meg. Fontos azonban, hogy ezeket az eszközöket még az előtt telepíteni kell, hogy a kiegészítő felkerült a gépekre. A kiterjesztés persze később is eltávolítható egy speciális uninstall parancs futtatásával.

Cloud & big data

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.