A vállalatoknak dönteniük kell, hogy felváltanak végre a Windows 10-re, vagy maradnak a Windows 7-nél, és elkezdik használni az előfizetéses Office 365 szolgáltatásokat.

A Microsoft a TechNet blog múlt heti bejegyzésében erősítette meg, hogy az Office 2019 csomag alkalmazásai már csak a Windows 10 operációs rendszer alatt lesznek elérhetők, vagyis Windows 10-re kell majd váltaniuk mindazoknak, akik online Office 365 előfizetés nélkül akarják használni a programokat. Az Office 2019 az Office 2016-ot követő legfrissebb kiadás, amelyet a gyártó tavaly szeptemberben jelentett be, és várhatóan 2018 második felében hoz forgalomba.

A lépés magyarázatát nem csak abban keresik, hogy a Microsoft lökést próbál adni a Windows 10 adaptációjának, miután az aktuális OS felhasználása két és fél évvel a megjelenése után még mindig elmarad a Windows 7-től, és a statisztikák szerint nem is holnap reggel fogja túlnőni a Win7 részesedését. A korlátozás inkább arra lehet jó, hogy az Office 365 előfizetés felé tereljék azokat a vállalati felhasználókat, akik eddig halogatták a felhő alapú szolgáltatások igénybevételét.

A tavalyi bejelentés alapján az Office 2019 alapvető komponensei továbra is a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook, illetve a Skype for Business alkalmazások lesznek, kiegészülve az Exchange, a SharePoint és a Skype for Business szerverekkel.  A bejegyzésből kiderül, hogy az Office 2019 alkalmazások és szerverek előnézetét már a második negyedévben kiadják, de a Windows 7 vagy a Windows 8.1 alatt ezeknek értelemszerűen már nem lesz jelentőségük.

Variálnak a támogatások kifutásával

Az új csomag a tervek szerint 5 éves támogatást és ezen felül plusz két éves kiterjesztett támogatást kap, ami 2025 októberében jár le. Ez utóbbi eltér az eddigi 5+5 éves megoldástól, amit a Microsoft az egyre újabb menedzsmenteszközök és átfogó biztonsági megoldások bevezetésévelindokol, összehangolva az Office 2016 és az Office 2019 kifuttatását. (Az Office for Mac továbbra is külön terméknek számít, külön megjelenési időpontokkal.)

A mostani bejegyzésből kiderül, hogy a Windows 10 oktatási és vállalati ügyfeleinek szóló útiterv is változik az operációs rendszer bizonyos kiadásainak esetében. Az 1511, az 1607, az 1703, és az 1709 verziók eredeti támogatását a korábbiakhoz képest fél évvel meghosszabbítják, ezzel segítve az átállást a következő támogatott verziókra:


forrás: Microsoft / TechNet

Közösség & HR

Előfizetésekből és pólókból is tollasodhatnak a youtuberek

Bár a YouTube-on lehet a legjobban keresni, a videósok túlnyomó többségének a hideg vízre való sem jön össze. A platform új szolgáltatásai most a sok követővel és kevés bevétellel futó csatornákon segítenének.
 
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.