És arany kiadás is lesz. Az Apple Watch április 24-én érkezik a piacra, de a magyarok nem kapnak belőle.

Az Apple helyi idő szerint tegnap esti rendezvényétől elsősorban a cég okosórájáról vártunk részleteket, amit meg is kaptunk, megtoldva egy kis plusszal. Az Apple Watch április 24-én debütál a piacon, készül belőle egy elképesztően drága verzió is, de jön az új MacBook is, amivel az Apple egyértelműen a luxusgyártóvá avanzsált.

Szinte alig látszik

A 12 colos gép 1 kg-ot sem nyom, 12 colos, Retina kijelzőt kapott (2304 × 1440 képpont), amiben LED háttér világítású IPS panel található, ami 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint eddig. Noha elhagyták az Air jelzőt a gép neve mellől, az új MacBook mindössze 13,1 mm keskeny, amivel 24 százalékkal lett vékonyabb a legutóbbi Air kiadásánál. A gép valóban szinte áttetsző, mivel maga a ház is alig vastagabb mint az abban található billentyűzet.

És ha már klaviatúra: a gép újdonságai közül a gombsor hozza az elsőt, mivel egy új, úgynevezett pillangó mechanizmus került bele. A cég szerint ezzel a megoldással sokkal jobb és hatékonyabb lesz gépelni az új MacBook billentyűzetén. Megújult a touchpad is, aminek a négy sarkában elhelyezett szenzorok figyelik, hogy a felhasználó mit szeretne és a klikk érzést külön szoftver vezérli. Ehhez fűződik az új Force Click funkció, ami a touchpad hosszabb megnyomásával olyan plusz lehetőségeket ad, mint a videó előre tekerése, vagy annak gyorsabb lejátszása.

Aranyos kivitel

A MacBook vékonysága miatt ez a gép kapta meg elsőként az új USB Type-C csatlakozót. Amellett, hogy ez már mindkét oldalával használható, az összes portot egyesíti, vagyis ennek használatával tölthető, de az összes egyéb csatlakozási forma (HDMI, VGA, DisplayPort, adat) is ezen keresztül történik majd. Az elsőség tehát megkérdőjelezhetetlen, viszont a jelenleg forgalomban lévő, hagyományos USB-s kiegészítők nem kompatibilisek az új szabvánnyal.

A gépet az Intel Core M processzora hajtja, így nem volt szükség aktív hűtésre, azaz ez az Apple első MacBookja, ami nem rendelkezik ventilátorral. A gép három színben (ezüst, szürke, arany) válik elérhetővé április 10-től, a kezdőára pedig 1299 dollár lesz.

Hány az óra?

Az esemény eredeti és fő célja mégiscsak az Apple Watch részleteinek ismertetése volt, így most már tudjuk, hogy mikor és mennyiért érkezik az okosóra. A vásárlók három kivitel közül választhatnak: Sport, Apple Watch, illetve Apple Watch Edition. Az anodizált alumíniumból készült első modell a legolcsóbb, amiből a 38 mm-es kivitel 349, a 42 mm-es 399 dollárba fog kerülni. A második kiadás már rozsdamentes acélból készült, az ára a fentiek szerint 549, és 599 USD.

A három verzió: Sport, Watch, Watch Edition

Végül maradt a 18 karátos aranybevonattal ellátott luxus kiadás, aminek kezdőára 10 ezer dollár (igen, közel 3 millió Ft). Az óra forgalmazása április 24-én indul 9 országban, amelyek között nem meglepő módon hazánk nem található meg.

A bemutató során pár pillantást vethettünk a tavaly november óra készülő új alkalmazásokra (lesz pl. Uber, Shazam, Instagram app), megtudtuk, hogy az Apple szerint 18 óráig bírni fogja az óra egy feltöltéssel, ami továbbra sem jelenti azt, hogy egy teljes napot megúszhatunk anélkül, hogy töltőre kellene tenni.

Konzumer tech

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.