Japánban 2025-ben, Európában már egy évvel korábban felszállhatnak az első légi taxik, igaz, utóbbiak egyelőre csak csomagot vihetnek.

Célegyenesben a városi repülő járművek fejlesztése. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) egyik vezetője szerint akár már 2024-re beindulhatnak a kereskedelmi szolgáltatások, első körben az autonóm csomagszállító drónokkal. Japán viszont 2025-re már olyan komplett szabályozást szeretne, amely lehetővé teszi a személyszállító repülő autók közlekedését, igaz, először csak egy városban és időszakosan.

Az EASA célja a globális szabályozási keret kialakítása, ezért a gyártók mellett az USA Szövetségi Légügyi Hivatalával, az FAA-val és más országok hasonló hatóságaival is együttműködik, mondta EASA igazgatója, Patrick Ky. Emellett a fokozatos bevezetésben gondolkodnak. A Bloomberg beszámolója szerint első körben kisebb méretű, csomagszállításra alkalmas autonóm repülő járművekre készül el a szabályozás, a személyszállítás kereteit csak az így szerzett tapasztalatok birtokában alakítják ki. A fokozatosságot a biztonság indokolja: az ügynökség szerint az autonómia kezelése fogós kérdés.

Oszakában négy év múlva minden repülhet

Japánban a szabályzás apropóját a 2025-ös oszakai világkiállítás adja. A Nikkei értesülése szerint a szigetország hatóságai a jövő hónapban kezdik meg azoknak a jogszabályoknak a kidolgozását, melyek lehetővé teszik, hogy a világkiállításon a látogatók ne csak gyönyörködhessenek a levitáló szedánokban, hanem akár utazhassanak is velük.

A japán kormányt praktikus okok vezetik a szabályozás gyors kialakítására. A szervezők szeretnék összekapcsolni a kellemeset a hasznossal. Arra számítanak, hogy a vezető nélküli városi repülő járművek lesznek a világkiállítás attrakciói, és minden technikai újdonság sokkal nagyobbat robban, ha ki lehet próbálni. Másrészt a világkiállítás területe egy kis szigeten lesz, amit jelenleg egy kétszer kétsávos híd köt össze a várossal, így repülő járművekkel sokkal kényelmesebb lesz megközelíteni.

A japánok szerint ezen túl is érdemes felgyorsítani a terület szabályozását, ugyanis a prognózisok szerint a következő évtizedben a városi közlekedésben már teljesen általánosak lesznek ezek a repülő járművek a zsúfolt városokban. A világkiállítás pedig segíthet a bevezetésükben és a népszerűsítésükben.

Egyelőre a cél, hogy az expó idejére és közvetlen környezetére vonatkozóan kialakítsák a szabályokat. Ebbe bevonják a hatóságok mellett a gyártókat is. Az előzetes egyeztetéseken részt vesz többek között a Toyota, az amerikai Joby Aviation és a német Volocopter is (a német cég már tavaly elkezdte árusítani elővételben a szolgáltatását). A munka nem a nulláról indul: Japánban 2023-tól tervezik engedélyezni a csomagszállító légi járművek használatát, az ehhez szükséges szabályozási keretet kidolgozása pedig 2018. óta folyik.

Húsz éven belül óriási üzlet lesz

A piacelemzők egyébként az ágazat viszonylag gyors felfutására számítanak. A Morgan Stanley szerint például az autonóm városi repülőgépek globális piaca 2040-re akár az 1500 milliárd dollárt is elérheti.

A felhasználói bizalom mindenesetre megvan. Az EASA készített egy európai felmérést is erről, amelyben hat európai város 4000 állampolgárát kérdezték meg. A válaszadók 83 százalékának pozitív a várakozása az autonóm városi légi járművekkel kapcsolatban, különösen olyan területeken tartanák fontosnak a bevezetését, mint például a sürgősségi orvosi ellátás.

A nagy kérdés, hogy sikerül-e olyan szabályzást kidolgozni, amely a lehető legnagyobb biztonságot garantálja a repülő autók használóinak.

Mobilitás

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.