A svájci fejvadász cég 413 millió dollárt ad a General Assembly nevű New York-i oktatási cégért.
Hirdetés
 

Egy felvásárlás révén újíthat toborzási technikáján az Adecco. A svájci, de a globális piacon dolgozó fejvadász 412,5 millió dollárért megvásárolta a 2011-ben alapított, General Assembly (GA) nevű New York-i oktatási céget, amely a kurrens területekre koncentrál. Ilyen például a webes fejlesztés, az adattudományok, az adatelemzés, a UX-tervezés, a digitális marketing stb.

Az oktató cég története hét éve alatt kiépített egy globális hálózatot, oktatásait online és különböző egyetemekkel együttműködésben szervezi. Szoros kapcsolatot ápol a vezető technológiai vállalatokkal is, melyek szakembereket biztosítanak a képzésekhez. A GA kurzusaira járó hallgatók mintegy felének a képzését a munkáltatójuk finanszírozza, emiatt a kurzusok kifejezetten gyakorlatorientáltak, és folyamatosan igazodnak is az iparágak igényeihez. Ez utóbbihoz van szüksége a GA-nek a technológiai vállalatoktól érkező oktatókra.

Jó vétel volt

A General Assembly alapítása óta közel 120 millió dollár befektetést kapott. A legjelentősebb tétel az utolsó fordulóban érkezett: 2015-ben 70 millió dollárt kapott három kockázati tőkealaptól. Akkor 440 millióra értékelték a GA-t. Ugyanakkor a bevételek a globális jelenlét ellenére meglehetősen szerényen csordogáltak. 2017-ben 100 millió dollár körül alakult a nettó bevétel. Az Adecco azzal számol, hogy a vállalat legalább eddigi, átlagosan évi 30 százalékos növekedési ütemét továbbra is megtartja. Az Adecco komoly szinergiákat is lát a GA és saját oktatási tevékenysége között.

A svájci  fejvadász cég az utóbbi években több felvásárlással is megerősítette a karriertanácsadással és -támogatással foglalkozó leányvállalata, a Lee Hecht Harrison pozícióit. 2015-ben egy kanadai céget, a Human Capital Solutionst vásárolta fel 63 millió dollárért, majd egy évvel később a Penna Consulting következett, közel 150 millióért.

Javítható a kínálat

Az Adecco Group vezérigazgatója, Alain Dehaze szerint a General Assembly szolgáltatásai segítik a vállalatcsoportot abban, hogy könnyebben elérje a legkeresettebb szakemberekhez, és abban is, hogy hatékonyabban ki tudja szolgálni ügyfeleik változó igényeit.

A felvásárlás után a GA megtartja függetlenségét, és továbbra is Jake Schwartz alapító-ügyvezető irányítja. Schwartz szerint azzal, hogy hozzáférnek az Adecco globális hálózatához, javulnak a növekedési kilátásaik is.

Közösség & HR

Mélyen a zsebébe nyúlt az Adobe

A cég története legnagyobb súlyú akvizícióját jelentette be. A marketingautomatizációs megoldásokat fejlesztő Markto 4,75 milliárd dollárért lesz az Adobe része.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.