A svájci fejvadász cég 413 millió dollárt ad a General Assembly nevű New York-i oktatási cégért.
Hirdetés
 

Egy felvásárlás révén újíthat toborzási technikáján az Adecco. A svájci, de a globális piacon dolgozó fejvadász 412,5 millió dollárért megvásárolta a 2011-ben alapított, General Assembly (GA) nevű New York-i oktatási céget, amely a kurrens területekre koncentrál. Ilyen például a webes fejlesztés, az adattudományok, az adatelemzés, a UX-tervezés, a digitális marketing stb.

Az oktató cég története hét éve alatt kiépített egy globális hálózatot, oktatásait online és különböző egyetemekkel együttműködésben szervezi. Szoros kapcsolatot ápol a vezető technológiai vállalatokkal is, melyek szakembereket biztosítanak a képzésekhez. A GA kurzusaira járó hallgatók mintegy felének a képzését a munkáltatójuk finanszírozza, emiatt a kurzusok kifejezetten gyakorlatorientáltak, és folyamatosan igazodnak is az iparágak igényeihez. Ez utóbbihoz van szüksége a GA-nek a technológiai vállalatoktól érkező oktatókra.

Jó vétel volt

A General Assembly alapítása óta közel 120 millió dollár befektetést kapott. A legjelentősebb tétel az utolsó fordulóban érkezett: 2015-ben 70 millió dollárt kapott három kockázati tőkealaptól. Akkor 440 millióra értékelték a GA-t. Ugyanakkor a bevételek a globális jelenlét ellenére meglehetősen szerényen csordogáltak. 2017-ben 100 millió dollár körül alakult a nettó bevétel. Az Adecco azzal számol, hogy a vállalat legalább eddigi, átlagosan évi 30 százalékos növekedési ütemét továbbra is megtartja. Az Adecco komoly szinergiákat is lát a GA és saját oktatási tevékenysége között.

A svájci  fejvadász cég az utóbbi években több felvásárlással is megerősítette a karriertanácsadással és -támogatással foglalkozó leányvállalata, a Lee Hecht Harrison pozícióit. 2015-ben egy kanadai céget, a Human Capital Solutionst vásárolta fel 63 millió dollárért, majd egy évvel később a Penna Consulting következett, közel 150 millióért.

Javítható a kínálat

Az Adecco Group vezérigazgatója, Alain Dehaze szerint a General Assembly szolgáltatásai segítik a vállalatcsoportot abban, hogy könnyebben elérje a legkeresettebb szakemberekhez, és abban is, hogy hatékonyabban ki tudja szolgálni ügyfeleik változó igényeit.

A felvásárlás után a GA megtartja függetlenségét, és továbbra is Jake Schwartz alapító-ügyvezető irányítja. Schwartz szerint azzal, hogy hozzáférnek az Adecco globális hálózatához, javulnak a növekedési kilátásaik is.

Közösség & HR

Könnyebb használni az e-aláírást, mint hinné

Ha a bőség zavara nem is fenyeget, azért hazánkban is lehet választani a különböző okoseszköz-alapú elektronikus aláírási szolgáltatások között.
 
Hirdetés
Ha a bőség zavara nem is fenyeget, azért hazánkban is lehet választani a különböző okoseszköz-alapú elektronikus aláírási szolgáltatások között.

a melléklet támogatója a Microsec

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.