A Kantaa futárcég a Telekom Next Business mobildíjcsomagjával segíti a gyors és precíz kiszállítást. (x)

Mi a közös egy gyors és precíz futárszolgálatban és a mobilinternetben? Az, hogy olyan igazán értékes szolgáltatások, amelyeknél természetes, hogy a mindennapokban mindig a rendelkezésünkre állnak, és amelyekről tudjuk: sokkal nehezebb lenne az életünk vagy a munkánk nélkülük. A Kantaa azonban nemcsak egy pontos futárcég, hanem rugalmas és innovatív is. A rugalmasság és a kedvező ár érdekében teherbicikliket használnak, mégis, motorizáció nélkül nyújtanak 21. századi szolgáltatást. Mindenre van megoldásuk, s használják a digitális világ vívmányait is, például az okostelefonokat. 

A Kantaa futárszolgálat igazi angyalként kezdte pályafutását négy éve. Karácsonyfákat vittek házhoz.

"Az ügyfeleknek nagyon tetszett a dolog, így nekünk is bejött" – idézi fel Erős Levente, a cég vezetője. Ma már nyolcan vannak a cégben, amely nem csupán munkahely, hanem közösség is. Folyamatos a kommunikáció a munkatársak között, talán többet beszélnek egymással, mint a családtagjaikkal. Így tudnak reagálni minden megoldandó helyzetre. A korlátok nélküli kommunikációnak köszönhetik, hogy 200 ügyfelük van, s mintegy negyven fuvaruk naponta.

"Korlátlanul elérhetőek vagyunk: a diszpécserekkel telefonon, e-mailen, vagy fotók segítségével kommunikálunk" – mesél Erős Levente. Ehhez pedig profi telekommunikációs szolgáltatásra van szükség, korlátlan díjcsomaggal. Ezért választották a Telekomot és a Next Business díjcsomagot, amely a díjcsomagban foglalt, választható adatmennyiséggel biztosítja a mobilnetezés lehetőségét.

"Gyorsak és megbízhatóak vagyunk, de reagálnunk kell váratlan helyzetekre is. Ha például a futár nem tudja, jó helyen van-e, készít egy fotót a helyszínről, s megosztja a megrendelővel, hogy megerősítse a helyszínt. Ha házhoz viszünk egy zöldségcsomagot, és a címzett nincs otthon, elhelyezzük egy biztonságos helyen, lefotózzuk és megosztjuk a képet az ügyféllel, hogy lássa: ott jártunk és hová tettük a küldeményt" – sorolja az okostelefonnal és internettel kezelt rutinfeladatokat Flóra, a Kantaa egyik diszpécsere.

"Ügyfeleink azért hívnak minket, mert amíg ők dolgoznak, mi eljuttatjuk a célba, amit ránk bíztak. Az idő természetesen nekünk is pénz, ezért fontos, hogy ne ragadjunk be a dugókba. Minden késés újabb és újabb csúszásokat okoz, de nekünk minden körülmények között pontosnak kell lennünk, hisz ügyfeleink ezért bíznak bennünk. Ezért jól jön egy olyan okos navigációs alkalmazás, amely ismeri az éppen aktuális forgalmi helyzetet, ismeri a menekülőutakat és figyelmeztet is, ha lassú a forgalom az útvonalon. Na és segít pillanatok alatt megtervezni a leggyorsabb utat" – tette hozzá.

Első hallásra úgy tűnik: mindehhez vastag mobilnet-előfizetés szükséges. Vagy mégsem?

"Nekünk kulcsfontosságú, hogy a Telekom Next Business mobildíjcsomagja mellé olyan korlátlan tematikus adatopciókat is kínál, mint például a korlátlan navigáció opció. Ezzel belföldön korlátlanul használható a Waze és az Applemaps, a két legmegbízhatóbb valós idejű navigációs applikáció is" – sorolja a Telekom üzleti ügyfeleknek szóló innovatív okosságait Erős Levente, aki most arra készül: a futárok által használt és a központot segítő applikációt is ő tervezze meg. Ehhez pedig a Telekom üzleti szolgáltatásai között már azt is megtalálta, amellyel gyerekjáték elkészíteni saját alkalmazását.

Mobilitás

Előfizetésekből és pólókból is tollasodhatnak a youtuberek

Bár a YouTube-on lehet a legjobban keresni, a videósok túlnyomó többségének a hideg vízre való sem jön össze. A platform új szolgáltatásai most a sok követővel és kevés bevétellel futó csatornákon segítenének.
 
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.