Odáig jutottak az írásbeli karatéban, hogy a Twitteren és az Instagramon éppen egy valódi bunyót szerveznek maguknak.

Kedden este Elon Musk a Twitteren reagált azokra a híresztelésekre, amelyek szerint a Meta hamarosan elindíthatja a Twitter direkt versenytársát Threads néven. Musk a bejegyzésében azon ironizált, hogy "a világ már alig várja, hogy egyéb választási lehetőségek híján Zuck markába kerüljön". Az egyik felhasználó arra hivatkozva intette óvatosságra a Twitter tulaját, hogy a Metát irányító Mark Zuckerberg az utóbbi időben nagyon komolyan rácsavarodott a ju jitsu edzésekre, mire Musk azt válaszolta, hogy készen áll egy meccsre a ketrecben, ha a másik is vállalja.

A milliárdosok trash műsora szerdán folytatódott, amikor Zuckerberg saját csatornáján, az Instagramon válaszolt a feltételezhetően poénnak szánt kihívásra: "Send Me Location", vagyis "nevezd meg a helyet". Hogy az egész még szánalmasabb legyen, a The Verge időközben megerősítést kapott a Meta egyik képviselőjétől, amelynek értelmében Zuckerberg a maga részéről nem viccel. Musk pedig csütörtökön elengedett egy "Vegas Octagon" szövegű tweetet, utalva az Ultimate Fighting Championship (UFC) küzdelmeinek egyik ismert helyszínére.

Odafent is nagyon tudnak unatkozni

A dolgot később elvitte a vicces irányba néhány olyan megosztás, mint Musk "Rozmár-technikájának" ismertetése, ami arról szólna, hogy ráfekszik az ellenfelére, aztán nem csinál semmit. A beszámolók azért felidézik, hogy a két üzletember a múltban is átszólogatott egymásnak a kerítésen. Musk például 2020 februárjában arra biztatott mindenkit, hogy törölje magát a Facebookról, amit keresetlen egyszerűséggel "bénának" nevezett, és nem sokkal később Zuckerberget politikailag elfogultnak, a WhatsApp alkalmazást pedig megbízhatatlannak titulálta.

A világ aktuálisan leggazdagabb embere egyébként másokkal szemben sem jön zavarba, ha a Twitteren kell verekednie: 2022 márciusában kihívta már Vlagyimir Putyin orosz elnököt is egy szemtől szembeni küzdelemre, amit a hozzászólások halmozódásával szintén poénra mentett. Mark Zuckerberg eddig még senkit sem talált meg ilyen formában, bár saját bevallása szerint a világjárvány alatt nagyon rákapott a harcművészetekre, sőt már érmeket is nyert egy Kaliforniában rendezett ju jitsu tornán. Ez tehát a helyzet, további izgalmak a Twitteren és az Instagramon.

Közösség & HR

Az oktatásban készül nagy dobásra a Tesla és az OpenAI egykori MI-guruja

Andrej Karpathy új startupja, az Eureka Labs mesterséges intelligenciára épülő asszisztenseket fejleszt a tanárok munkájának támogatására.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.