Biztonság

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Agárdi Györgyi: a blockchain-alapú utasbiztosításban az integráció nem kihívás
Nem kell blockchain rendszert építenie egy biztosítónak, hogy a technológia része legyen a biztosítási ökoszisztémájának, mondta lapunknak az Allianz CIO-ja.
Intézmények közötti együttműködés keretében vizsgálják itthon az 5G hatását
Az NMHH és az NNK szakemberei az egyelőre szerény magyarországi kiépítettség miatt jelenleg csak előkészítik a későbbi, tömeges mérési tevékenységet.
Az orosz hekkerek nekiálltak lebontani Litvániát is
A Killnet nevű csoport vállalta a felelősséget a hétfőn indított támadásokért, amelyeket állítólag addig folytatnának, ameddig a litvánok fel nem oldják a Kalinyingrád elleni blokádot.
CIO podcast #39: Elméletek és tapasztalatok a felhős költségmenedzsmentben
A hivataloskodó cím egyetlen, ám nagyon fontos kérdést takar: miért nem jön ki a matek? Miért nem annyi a felhőszolgáltatások számlája, mint amennyit számoltunk? Lehet-e pontosabban tervezni?
Már nem scifi: Kínában előre csaphatnak le arra, akit a gép veszélyesnek ítél
A NYT kimerítő cikkben mutatja be a kínai megfigyelőállam fejlődését, amiből kiderül, hogy a prediktív analitika már a vonatra sem engedné felszállni a hivatalokba panaszkodni induló polgárokat.
Digitális nomádokat csábítana Balira Indonézia
A kormányzat a koronavírus megjelenése előtt felmerült ötlet felmelegítésével lendítene a helyi gazdaságon.
Az NSO szerint több mint 5 uniós állam vette igénybe a cég spyware-szolgáltatását
A Pegasus kémprogram gyártója az Európai Parlament előtt szemléltette, hogy a céget mennyire hatotta meg az elmúlt időszak egyik legkomolyabb adatvédelmi botránysorozata és az EU vizsgálódása.
Nem puhul Kína álláspontja a techóriások kezelésével kapcsolatban
Tavasszal még látszott valamiféle kompromisszumkészség az állampárt részéről, ám a friss jogszabálytervezet szövege alapján szó sincs puhulásról.
Újabb blokklánchidat rámoltak ki kiberbűnözők. Rosszkor jött az ökoszisztémának
Most "csak" mintegy 100 millió dollárnyi kriptopénzt vittek el, de a támadás jelentősége és volumene összemérhető a Wormhole elleni februári támadással.
Magánkézbe kerül a Zendesk, mert van az a pénz...
Két hete még a vállalat igazgatótanácsa a tőzsdei jelenlétről mint a vállalat és a befektetők számára legjobb lehetőségről beszélt.
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.