A X-Europe program most az agtech startupoknak nyújt segítséget a kibontakozáshoz.

Képzéseket biztosít, segíti partnerek keresését és a PR-tevékenységet is támogatja az Európai Unió finanszírozta X-Europe legújabb programja, amelybe az agráriumot digitalizáló startupok kapcsolódhatnak be. A program lebonyolításába a Design Terminál is részt vesz, többek között házigazdája lesz a kiválasztott agtech (vagy agritech) startupok novemberi online konferenciájának.

Az Unió az X-Europe kezdeményezés keretében összesen a tagországok 150 ún. deeptech startupját támogatja hat iparágban. Az első körben 27 induló vállalkozást választottak ki egészségügyi témakörben (healthtech, medtech, biotech). A második kör az agtech startupoké.

25 agtech kaphat segítséget

A támogatást elnyerő 25 induló vállalkozás 2020 októberétől 2021 márciusáig képzéseket, a promócióhoz és a potenciális partnerekkel való kapcsolta kiépítéséhez kaphat segítséget. Ezenkívül az X-Europe abban is igyekszik előmozdítani, hogy összekapcsolja a startup-ökoszisztémákat Európa-szerte, és segítse a lehetőségek és a tőke szabad áramlását a kontinensen. Az X-Europe program minden szolgáltatása ingyenes, beleértve a novemberi konferencián való részvételt is.

A kiválasztott startupok egyéni mentorálást kapnak, illetve csatlakozhatnak a lebonyolítást végző szervezetek akcelerátor- és inkubációs programjaihoz. A lebonyolítók szerint az X-Europe támogatása abban is segít a startupoknakó, hogy fejlesztéseik nagyobb médiafigyelmet kapjanak.

A programban való részvétel közvetlen tőketámogatással ugyan nem jár, de a szervezők szerint a nyújtott szolgáltatások segíthetnek a startupoknak abban, hogy befektetőt találjanak a továbblépéshez.

Az egészségügyi startupok, melyek támogatási programja májusban indult és novemberben zárul, eddig összesen 2,2 millió euró befektetést kaptak. Ebben a körben két magyar startup jutott a támogatottak körébe. A budapesti Appercel elemzési platformot fejleszt in vitro orvosbiológiai és gyógyszerkutatásokhoz, míg a pécsi Youranastomosis a sebészeti technikák oktatásához és fejlesztéséhez készít 3D-s modellező eszközt.

Az agtech startupok számára már megnyitották a jelentkezést. A szükséges dokumentumokat szeptember 4-én 17 óráig adhatják le az F6S weboldalán.

Az X-Europe honlapján már fent van a további menetrend is. Jövő év januárjában indul a mesterségeintelligencia- és a gépi tanulási megoldásokat fejlesztő startupok programja, amit májusban az űrtehnológia, szeptemberben az okosvárosok és fenntarthatóság témaköre, végül jövő októberben a blockchain és a kiberbiztonság követ.

Piaci hírek

Több infót csöpögtet a Google az androidos felhasználóknak

A Play áruházban jövőre ilyenkor már sokkal részletesebb tájékoztatást kapnak róla, hogy mit és miért bűvészkednének az adataikkal a telepítésre váró appok.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.