A X-Europe program most az agtech startupoknak nyújt segítséget a kibontakozáshoz.

Képzéseket biztosít, segíti partnerek keresését és a PR-tevékenységet is támogatja az Európai Unió finanszírozta X-Europe legújabb programja, amelybe az agráriumot digitalizáló startupok kapcsolódhatnak be. A program lebonyolításába a Design Terminál is részt vesz, többek között házigazdája lesz a kiválasztott agtech (vagy agritech) startupok novemberi online konferenciájának.

Az Unió az X-Europe kezdeményezés keretében összesen a tagországok 150 ún. deeptech startupját támogatja hat iparágban. Az első körben 27 induló vállalkozást választottak ki egészségügyi témakörben (healthtech, medtech, biotech). A második kör az agtech startupoké.

25 agtech kaphat segítséget

A támogatást elnyerő 25 induló vállalkozás 2020 októberétől 2021 márciusáig képzéseket, a promócióhoz és a potenciális partnerekkel való kapcsolta kiépítéséhez kaphat segítséget. Ezenkívül az X-Europe abban is igyekszik előmozdítani, hogy összekapcsolja a startup-ökoszisztémákat Európa-szerte, és segítse a lehetőségek és a tőke szabad áramlását a kontinensen. Az X-Europe program minden szolgáltatása ingyenes, beleértve a novemberi konferencián való részvételt is.

A kiválasztott startupok egyéni mentorálást kapnak, illetve csatlakozhatnak a lebonyolítást végző szervezetek akcelerátor- és inkubációs programjaihoz. A lebonyolítók szerint az X-Europe támogatása abban is segít a startupoknakó, hogy fejlesztéseik nagyobb médiafigyelmet kapjanak.

A programban való részvétel közvetlen tőketámogatással ugyan nem jár, de a szervezők szerint a nyújtott szolgáltatások segíthetnek a startupoknak abban, hogy befektetőt találjanak a továbblépéshez.

Az egészségügyi startupok, melyek támogatási programja májusban indult és novemberben zárul, eddig összesen 2,2 millió euró befektetést kaptak. Ebben a körben két magyar startup jutott a támogatottak körébe. A budapesti Appercel elemzési platformot fejleszt in vitro orvosbiológiai és gyógyszerkutatásokhoz, míg a pécsi Youranastomosis a sebészeti technikák oktatásához és fejlesztéséhez készít 3D-s modellező eszközt.

Az agtech startupok számára már megnyitották a jelentkezést. A szükséges dokumentumokat szeptember 4-én 17 óráig adhatják le az F6S weboldalán.

Az X-Europe honlapján már fent van a további menetrend is. Jövő év januárjában indul a mesterségeintelligencia- és a gépi tanulási megoldásokat fejlesztő startupok programja, amit májusban az űrtehnológia, szeptemberben az okosvárosok és fenntarthatóság témaköre, végül jövő októberben a blockchain és a kiberbiztonság követ.

Piaci hírek

A cloudos játékból sem maradhat ki a Facebook

A közösségi óriás is beszáll a streamelt játékok piacára. Tanulva egyes korábbi próbálkozók hibájából, a Facebook óvatosan indít.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.