Egyre több jel utal ara, hogy az Apple önjáró autók fejlesztésébe fogott.

Amikor legutóbb foglalkoztunk az Apple furcsa kamerákkal felszerelt autóival, még nem volt teljesen egyértelmű, hogy mire készül a cég. A legerősebb tipp arról szólt, hogy a vállalat a Google Utcaképhez hasonló funkciót készít elő, amihez távolságérzékelős kamerákat is használ. Az elmúlt napokban tovább fejlődött a történet és úgy tűnik, hogy inkább az Apple önjáró/elektromos autó projektjéről van szó.

Valami nagy dolog készül..

A hírek első adagja a Financial Times cikkének köszönhető, amiből kiderül, hogy az Apple nagy erőkkel toboroz munkaerőt az autóiparból. A céghez közel álló források arról számoltak be, hogy a cég cupertinói bázisán kívül létrehozott, attól függetlenül működő laborban Apple alkalmazottak tucatjai dolgoznak egy új, autókkal összefüggő projekten. Ezzel párhuzamosan a vezetőség is aktív tárgyalásokat folytat autóipari szereplőkkel (pl. a Mercedes-Benzzel), aminek Jonathan Ive, a cég dizájnért felelős vezetője is aktív résztvevője.

A fejlesztő csapat még tavaly alakult meg, közvetlenül azután, hogy az Apple bemutatta az okosóráját, illetve az iPhone legfrissebb verzióját. A csapat élére a hírek szerint Steve Zadesky-t, a cégnél 16 éve dolgozó veteránt nevezték ki, aki korábban az első iPhone és iPod fejlesztőcsapatának vezetőjeként dolgozott a cégnél. A projektnek már neve is van: Titan névre hallgat, de a fenti spekulációk ellenére valószínűleg több szálon fut az Apple-nél a cselekmény.

Egyrészt ott van továbbra is a CarPlay rendszer, ami arra hivatott, hogy az autóvásárlók úgy használhassák Apple eszközeiket vezetés közben, hogy az a legkevesebb gondot jelentse számukra. Mivel nincs semmiféle hivatalos információ az autós termékekkel kapcsolatban, az is lehet, hogy az Apple ezt a területet szeretné megnyomni, hiszen több gyártóval már most van megállapodás a rendszer új autókba vakló beépítéséről.

...de ha nem nagy, akkor is biztos, hogy autós

De akkor mi a helyzet a masszív kamerarendszerekkel felszerelt autókról, amelyekről egyre több videó kerül fel a YouTube-ra? Ezzel kapcsolatban most a legerősebb tipp mégis az önjáró autók tesztelése, illetve az azokat vezérlő rendszer kipróbálása lehet, ami azért lendült el ebbe az irányba, mert az Apple autóiparral való aktív kapcsolata is ezt erősíti. Az elemzők persze igyekszenek lehűteni a kedélyeket, mivel nem arról van szó, hogy jövőre jöhet az elektromos, önjáró Apple autó.

Az évek alatt felszínre került infók és értesülések eddig is egyértelművé tették, hogy az Apple egyszerre több kísérleti projektet is futtat, a cég megállás nélkül keresi a továbblépés lehetőségét és az informátorok az autós üggyel kapcsolatban is azt súgják, hogy ebben az esetben a vállalat nem tanácsot kér az autógyártóktól, hanem minél több információval szeretne távozni a megbeszélésekről. Az autók kiemelt szerepet kaptak az elmúlt években a nagyvállalatoknál és a tech beállítottságú (Apple, Google) cégeken kívül a hagyományos autógyártók (BMW, Volkswagen, Audi) is azon vannak, hogy 2020-ra elkészüljenek a saját önjáró autó megoldásukkal.

Piaci hírek

Vért, verítéket és könnyeket ígér az év

A Gartner szerint a tavalyi súlyos mínuszok után túl sok jó idén sem vár a személyi infokommunikációs piac legfontosabb termékeire.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.

a melléklet támogatója a Yettel

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.