Az antivírus-gyártó átlépné saját árnyékát, és figyelmét az okos otthonokra, a wi-fi hálózatokra és a személyes adatok védelmére irányítja.
Hirdetés
 

A McAfee a Las Vegas-i CES technológiai kiállításon jelentette be, hogy a vírusvédelmi megoldásokon túl a személyes adatok védelmére fejlesztett megoldással is megjelenik a piacon. Az Intelről az előző év tavaszán leválasztott, világszerte 375 milliós felhasználói bázissal rendelkező kiberbiztonsági társaság új partnerségekkel is biztosítaná a tervezett növekedést, így a D-Linkkel és a Samsunggal közös termékekkel jelenik meg a piacon.

McAfee Identity Theft Protection elvileg a digitalizálódó világ olyan területein nyújt védelmet a felhasználóknak, mint az okos otthonok, a gyerekek online biztonsága, a személyes adatok felügyelete és az online azonosságkezelés. A gyártó szerint mindennek a proaktív megközelítés a kulcsa, ennek értelmében a McAfee terméke a személyes vagy pénzügyi aktivitás monitorozására és az adatmentésre is alkalmas.

Az sem tesz a kockázatok ellen, aki tisztában van velük

A monitorozás része az online feketepiac és a dark web folyamatos vizsgálata, illetve az ügyfelek riasztása, ha személyes információi valahol felbukkannak. Ugyanígy a rendszer a hamis azonsságokat is vizsgálja, amelyek visszaélnek a felhasználók valamilyen társadalombiztosítási adatával, és jelentéseket küld a személyes pénzügyi paraméterekről is – mondjuk ha valakinek megváltozik a hitelképessége egy feltehető visszaélés miatt.

A vállalat szerint nem csak az jelent manapság kihívást, hogy a gyors technológiai fejlődés a digitális világ minden szegmensében új biztonsági szükségleteket támaszt, de az is megfigyelhető, hogy a felhasználók viselkedése sem feltétlenül reflektál a saját maguk által meghatározott biztonsági aggályokra. Az amerikaiak közel kétharmada aggódik például személyes azonosítóinak biztonsága miatt, de csak alig több mint harmada vesz igénybe valamilyen célzott biztonsági szolgáltatást.

Az incidensek száma eközben folyamatosan emelkedik, és az összetett digitális környezetben az antivírus-szoftverek helyett már "menet közben alkalmazott" megoldásokra van szükség. A gyorsan változó környezetben a nagyságrendek, a sebesség és a komplexitás növekedését egy egész termékcsalád tartaná kordában, úgy mint az Identity Theft Protection, a Secure Home Platform, a Safe Family vagy a Safe Connect.

Az első együttműködések kapcsán a McAfee közleményében egy olyan, okos otthonokba szánt D-Link wi-fi router szerepel, amelynek szoftveres védelmét már az amerikai biztonsági cég szállítja. Egyes európai (német, brit, francia) Samsung Galaxy 8 felhasználók számára pedig elérhető a Samsung Secure Wi-Fi, amelynek egyik backend technológiája is a McAfee-től származik.

Biztonság

Újabb egymilliárd dolláros befektetés a legértékesebb MI-fejlesztőbe

A kínai SenseTime elképesztő tempóban fejlődik, és ilyen ütemben szívja fel a befektetői tőkét is.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.