A dél-koreai gyártó új márkákat hozott létre kifejezetten a járművekben való felhasználásra.

A Samsung 2011 óta futtatja az Exynos márkanév alatt saját tervezésű és gyártású alkalmazásprocesszorait, amelyekre az emblematikus Galaxy okostelefonok is épülnek. Ezen belül már korábban létrejött az Exynos Auto márka, amely értelemszerűen az autós felhasználásokat célozza – tavaly óta mások mellett az Audi új modelljeibe is a dél-koreai gyártó szállítja az információs és szórakoztató rendszereket.

A járműipari offenzíva azonban csak most indul be, amit a kedden bejelentett új brandek fémjeleznek majd. A Samsung egyrészt szegmentálta az Exynos Auto portfóliót, három alkategóriába sorolva termékeit. Az Exynos Auto V sorozat az infotainment rendszereket, az Exynos Auto A sorozat a fejlett vezetéstámogató (ADAS) rendszereket, az Exynos Auto T pedig a telematikai megoldásokat célozza.

A gyártó mobilos CMOS képérzékelőit tavaly óta összefogó, a csúcskategóriától az olcsó kivitelekig terjedő Isocell márka is növeszt egy új lábat, és mostantól az Isocell Auto brand alatt kínál szenzorokat a járműiparnak. Az Isocell ugyancsak a Galaxy termékvonalból lehet ismerős, tulajdonképpen ez tette fel a Samsungot a digitális képalkotás képzeletbeli térképére, a jövőben pedig az okos autók tájékozódását is segíti majd.

Időben rátelepednek az új aranybányára

Az új Exynos Auto és Isocell Auto megoldásokról egyelőre nem derült ki túl sok, de a Samsung élőben is demózza majd azokat a most induló wolfsburgi International Suppliers Fair (IZB) kiállításon – itt a leírás alapján integrált szórakoztatóelektronikai rendszerek, az említett vezetéstámogató megoldások, autós világítási rendszerek és akkumulátortechnológiák mutatkoznak majd be a közönségnek.

A Samsung 2015-ben állította fel járműipari részlegét, amelynek eredeti célja a gyengülő mobilpiaci eladások kompenzálása lett volna. A vállalat azóta komoly befektetéseket eszközölt az új területen: 2016 novemberében például bejelentette a Harman International Industries 8 milliárd dolláros felvásárlását, tavaly szeptember óta pedig a dél-koreaiak is engedéllyel rendelkeznek az autonóm járművek kaliforniai üzemeltetésére.

Az okos vagy felokosított, de mindenképpen hálózatra csatlakozó járművek egyre jobban hasonlítanak az okostelefonokra, amennyiben a kézi eszközökben már megszokott technológiák köszönnek vissza bennük. A piac domináns szereplőjének pillanatnyilag az ARM architektúra, a gyártók közül pedig az Nvidia tűnik, az Intel pedig – az okostelefonokhoz hasonlóan – egyelőre itt is csak a saját kommunikációjában hasít.

Erre a piacra nyomulna be most teljes szélességével a Samsung is, a vállalat közleménye szerint kipróbált technológiákat alakítva a járműipar speciális követelményeihez. Eközben a vállalat más részlegei (Samsung Display, Samsung SDI, Samsung Electro-Mechanics) is belevetették magukat az autóipari komponensek fejlesztésébe és gyártásába, az OLED kijelzőktől az elektromos hajtású autókba szánt akkumulátorokig.

Nagyon durva technológiát szabadalmaztatott az Amazon

Az Alexához fejlesztették, és a hangunk alapján kiderít rólunk egy csomó – természetesen érzékeny – információt.
 
Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.