A működési hatékonyság növelésével és az ügyfelek kiszolgálásának javításával indokolja hazai leányvállalatának vezetői és szervezeti átalakítását a Microsoft.
Újratervezte szervezeti egységeit a Microsoft Magyarország, a hivatalos bejelentésben a bonyolult és helyenként egymást átfedően működő folyamatok egyszerűsítésével magyarázza az átalakításokat. Drajkó László ügyvezető igazgató szerint az ügyfelek értékelni fogják, hogy átlátható lesz a vezetői struktúra és egyértelműek lesznek a felelősségi körök.

Régi fotók új tablón Eddig külön szervezetek végezték a számítógépek, a szórakoztató- és mobileszközök piacra juttatását, mostantól ezek a területek egy közös üzletágba tömörülnek. Az egyéni vásárlók és a konzumer piac kiszolgálására létrehozott egységet Goldschmied Andrea üzletág igazgató vezeti: a Bill Gates által jegyzett Chairman's Award elismerést is birtokló üzletasszony 2008 óta a számítógépgyártó vállalatokkal való kapcsolattartásért felelős igazgatója volt.

Kiemelt területként kezeli a Microsoft a közszféra ellátását, ezért erre a területre két vezetőt is kineveztek. A közigazgatási intézmények részére történő értékesítésért Sagyibó Viktor kormányzati üzletág igazgató, míg az oktatási és kulturális intézmények kiszolgálásáért Lerch Attila oktatási üzletág igazgató felel a jövőben, mindketten az ügyvezető igazgatónak számolnak be.

Sagyibó Viktor 2008-tól dolgozik a Microsoftnál. A Tisztaszoftver megállapodásért felelős szakember kezdetben a szolgáltatási üzletág kereskedelmi vezetőjeként tevékenykedett, majd az oktatási területet vezette. Lerch Attila 1999-től a Microsoft munkatársa, legutóbbi pozíciójában a vállalat kormányzati, társadalmi és sajtókapcsolataiért felelős igazgatójaként dolgozott.

Drajkó László a közleményben a további területekért felelős vezetőket is megnevezi: Ferencz Gyula és Kali István kereskedelmi igazgatóként a nagyvállalati, illetve a KKV értékesítésért felel, a nagyvállalati szolgáltatásokért felelős igazgató, Hajagos Péter, aki a támogatási és projektmegvalósítási tevékenységünket vezeti. A fejlesztői közösséggel való kapcsolattartásért, a legújabb technológiáink használatba vételéért Kollár László felel. A marketing és operatív igazgató Sarusi Gyula, a HR igazgató Fekete Judit, míg a pénzügyi igazgató Kadocsa Fanni.

A Gartner szerint a Windows 7 az utolsó nagy király
Csalódást keltő rekord a Microsoftnál
Nagy szám! Google kontra Microsoft - kinek megy jobban?

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.