A működési hatékonyság növelésével és az ügyfelek kiszolgálásának javításával indokolja hazai leányvállalatának vezetői és szervezeti átalakítását a Microsoft.
Újratervezte szervezeti egységeit a Microsoft Magyarország, a hivatalos bejelentésben a bonyolult és helyenként egymást átfedően működő folyamatok egyszerűsítésével magyarázza az átalakításokat. Drajkó László ügyvezető igazgató szerint az ügyfelek értékelni fogják, hogy átlátható lesz a vezetői struktúra és egyértelműek lesznek a felelősségi körök.

Régi fotók új tablón Eddig külön szervezetek végezték a számítógépek, a szórakoztató- és mobileszközök piacra juttatását, mostantól ezek a területek egy közös üzletágba tömörülnek. Az egyéni vásárlók és a konzumer piac kiszolgálására létrehozott egységet Goldschmied Andrea üzletág igazgató vezeti: a Bill Gates által jegyzett Chairman's Award elismerést is birtokló üzletasszony 2008 óta a számítógépgyártó vállalatokkal való kapcsolattartásért felelős igazgatója volt.

Kiemelt területként kezeli a Microsoft a közszféra ellátását, ezért erre a területre két vezetőt is kineveztek. A közigazgatási intézmények részére történő értékesítésért Sagyibó Viktor kormányzati üzletág igazgató, míg az oktatási és kulturális intézmények kiszolgálásáért Lerch Attila oktatási üzletág igazgató felel a jövőben, mindketten az ügyvezető igazgatónak számolnak be.

Sagyibó Viktor 2008-tól dolgozik a Microsoftnál. A Tisztaszoftver megállapodásért felelős szakember kezdetben a szolgáltatási üzletág kereskedelmi vezetőjeként tevékenykedett, majd az oktatási területet vezette. Lerch Attila 1999-től a Microsoft munkatársa, legutóbbi pozíciójában a vállalat kormányzati, társadalmi és sajtókapcsolataiért felelős igazgatójaként dolgozott.

Drajkó László a közleményben a további területekért felelős vezetőket is megnevezi: Ferencz Gyula és Kali István kereskedelmi igazgatóként a nagyvállalati, illetve a KKV értékesítésért felel, a nagyvállalati szolgáltatásokért felelős igazgató, Hajagos Péter, aki a támogatási és projektmegvalósítási tevékenységünket vezeti. A fejlesztői közösséggel való kapcsolattartásért, a legújabb technológiáink használatba vételéért Kollár László felel. A marketing és operatív igazgató Sarusi Gyula, a HR igazgató Fekete Judit, míg a pénzügyi igazgató Kadocsa Fanni.

A Gartner szerint a Windows 7 az utolsó nagy király
Csalódást keltő rekord a Microsoftnál
Nagy szám! Google kontra Microsoft - kinek megy jobban?

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.