A működési hatékonyság növelésével és az ügyfelek kiszolgálásának javításával indokolja hazai leányvállalatának vezetői és szervezeti átalakítását a Microsoft.
Újratervezte szervezeti egységeit a Microsoft Magyarország, a hivatalos bejelentésben a bonyolult és helyenként egymást átfedően működő folyamatok egyszerűsítésével magyarázza az átalakításokat. Drajkó László ügyvezető igazgató szerint az ügyfelek értékelni fogják, hogy átlátható lesz a vezetői struktúra és egyértelműek lesznek a felelősségi körök.

Régi fotók új tablón Eddig külön szervezetek végezték a számítógépek, a szórakoztató- és mobileszközök piacra juttatását, mostantól ezek a területek egy közös üzletágba tömörülnek. Az egyéni vásárlók és a konzumer piac kiszolgálására létrehozott egységet Goldschmied Andrea üzletág igazgató vezeti: a Bill Gates által jegyzett Chairman's Award elismerést is birtokló üzletasszony 2008 óta a számítógépgyártó vállalatokkal való kapcsolattartásért felelős igazgatója volt.

Kiemelt területként kezeli a Microsoft a közszféra ellátását, ezért erre a területre két vezetőt is kineveztek. A közigazgatási intézmények részére történő értékesítésért Sagyibó Viktor kormányzati üzletág igazgató, míg az oktatási és kulturális intézmények kiszolgálásáért Lerch Attila oktatási üzletág igazgató felel a jövőben, mindketten az ügyvezető igazgatónak számolnak be.

Sagyibó Viktor 2008-tól dolgozik a Microsoftnál. A Tisztaszoftver megállapodásért felelős szakember kezdetben a szolgáltatási üzletág kereskedelmi vezetőjeként tevékenykedett, majd az oktatási területet vezette. Lerch Attila 1999-től a Microsoft munkatársa, legutóbbi pozíciójában a vállalat kormányzati, társadalmi és sajtókapcsolataiért felelős igazgatójaként dolgozott.

Drajkó László a közleményben a további területekért felelős vezetőket is megnevezi: Ferencz Gyula és Kali István kereskedelmi igazgatóként a nagyvállalati, illetve a KKV értékesítésért felel, a nagyvállalati szolgáltatásokért felelős igazgató, Hajagos Péter, aki a támogatási és projektmegvalósítási tevékenységünket vezeti. A fejlesztői közösséggel való kapcsolattartásért, a legújabb technológiáink használatba vételéért Kollár László felel. A marketing és operatív igazgató Sarusi Gyula, a HR igazgató Fekete Judit, míg a pénzügyi igazgató Kadocsa Fanni.

A Gartner szerint a Windows 7 az utolsó nagy király
Csalódást keltő rekord a Microsoftnál
Nagy szám! Google kontra Microsoft - kinek megy jobban?

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.