Kívülről is érkeznek új vezetők a céghez.

Két vezető irányítja a jövőben az Invitech Solutions műszaki területét. Kis Albert – aki korábban többek között a Türk Telekom Internationalnál dolgozott – a cég hálózat- és infrastruktúrafejlesztési igazgatója lesz. A műszaki igazgató pozíciójában azonban továbbra Kemendi Zsolt marad: ő felel a hálózatüzemeltetésért és az IT-területekért.

A két terület – a hálózatfejlesztés és az IT-kompetenciák bővítésének is – kiemelt fontosságú a vállalatnál, ezért mindkét vezető közvetlenül David Blunck vezérigazgató alá fog tartozni, írja a cég közleményében.

Továbbra is Javorniczky Áron felel operatív vezérigazgató-helyettesként az Invitech Solutions teljes üzleti működtetéséért, míg Langsteiner Marianne ugyanilyen pozícióból irányítja az Invitel üzleti részlegeit.

Szeptembertől a csoport felsővezetői csapatához csatlakozik pénzügyi vezérigazgató-helyettesként Gerry Grace, aki a GTS Central Europe-tól érkezik. Grace belépését egyébként már a lakossági üzletág DIGI-nek történt eladásakor bejelentették. Mint azt a Bitport is megírta, a DIGI-vel július végén állapodott meg az Invitel Csoporttal az Invitel Távközlési Zrt. megvásárlásáról.

A csoportszintű feladatokat ellátó területekre két új vezető érkezik. A HR igazgatói feladatokat Jakobsen Petra látja el, aki a Flow Csoporttól érkezett a vállalathoz, azt megelőzően pedig Bonafarm Csoportnál dolgozott több mint hét évet, és a GE-nél régiós pozícióban tizenegy évet.

A jogi és szabályozási igazgatóságot Fazekas Balázs vezeti, ő a Dentonstól érkezett. Jakobsen Petra és Fazekas Balázs is megbízott vezetőként látjja el feladatait.

Közösség & HR

Cseheké lesz a magyar Telenor

A PPF Csoport a magyar mellett a bolgár, a montenegrói és szerbiai leányvállalatért, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatóért 2,8 milliárd eurót fizet.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.