A cég többek között az utóbbi évek gyors növekedését igyekszik lekövetni a stratégiai és operatív szerepkörök szétválasztásával.

A megnövekedett feladatok és a vállalatcsoport mérete miatt új irányítási struktúráról határozott a 4iG Nyrt. igazgatósága – derül ki a Budapest Értéktőzsde oldalán megjelentetett tájékoztatóból.

Az utóbbi években rengeteg felvásárlást végrehajtó, ambíciózus bővülési tervekkel rendelkező társaság szeptember 1-ig új szervezetet hoz létre annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye operatív irányítási folyamatait, illetve üzleti működését. A döntéssel kapcsolatban kiadott sajtóközlemény szerint az új vállalatirányítási modell a 4iG növekedési tervei mellett támogatja a telekommunikációs és informatikai divíziók integrációs folyamatait, továbbá a társaságok közötti szinergiák feltárását és végrehajtását. A változás következtében a cégcsoport üzleti, stratégiai és pénzügyi működésében a kiemelt kulcsterületeken határozottabban jelenik meg a leányvállalatoknál a tulajdonosi kontroll.

A fentiekkel összhangban a vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció: 4iG többségi tulajdonosa, Jászai Gellért a vállalatcsoport igazgatóságának elnökeként irányítja a tőkepiaci társaság stratégiáját, míg az általa felkért Fekete Péter, a cégcsoport új vezérigazgatójaként felel az operatív vezetésért, aki emellett közvetlen irányítása alatt tartja az akvizíciós folyamatokat és tőkepiaci területeket is.

A telekommunikációs és informatikai divíziók stratégiai üzleti folyamatait az igazgatóság alelnökeként vezeti Linczényi Aladin, aki a tervek szerint a vezérigazgatóval szorosan együttműködve vesz részt az operatív döntéshozatali folyamatokban is. A stratégiai döntések előkészítésének támogatására létrejön az elnöki kabinet, amelynek vezetője dr. Skultéthy Kinga lesz.

Közösség & HR

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.