A Google levelezőrendszerében immár az is könnyen megoldható, ha több levelet szeretnénk egyszerre továbbítani a címzetteknek.

Aki napi szinten órákat tölt azzal, hogy leveleket olvas, ír, szerkeszt, továbbít, az pontosan tudja, hogy minden munkát könnyítő és gyorsító funkció aranyat ér. A Gmail tudástárába frissen bekerült újítás egy apróságnak tűnő, de valójában gyakran felmerülő feladatban nyújt segítséget, ami egyúttal a fogadó fél munkáját is egyszerűbbé teszi.

Csatoljunk levélhez leveleket

A fenti közcím elsőre talán furának hangzik, de tulajdonképpen erről van szó. A Google levelezője az egy témához kötődő e-maileket egyben kezeli, így az abban korábban leírt információkat eddig is el lehetett küldeni egyben. Más viszont a helyzet akkor, ha valakinek (vagy valakiknek) több külön kezelt korábbi levelünket szeretnénk továbbítani. Ilyenkor kénytelenek vagyunk egyesével továbbítani a leveleket, valamelyikhez pedig hozzátesszük a magyarázó szöveget arról, hogy a fogadó fél is értse, miért szemeteltük tele a postafiókját.

A cég blogposztjának tanúsága szerint azonban mindez a múltté, hiszen jön a többszörös továbbítás lehetősége. Ehhez nem kell mást tenni, mint kiválasztani a fiókunkban a küldendő e-maileket, és felül a három ponttal illusztrált menüsorban rábökni a funkcióra. Alternatívaként át is lehet húzni a kijelölt leveleket egy megnyitott piszkozatablakba. Valahogy így:

 

 

Az így küldött csomagban a levelek külön .eml kiterjesztésű csatolmányokként utaznak. A fogadó fél ezekre rákattintva egy új ablakban is elolvashatja a neki szánt korábbi levelezést.

Ahogy az lenni szokott az ilyen újítások esetén, a felhasználóknál fokozatosan jelenik majd meg a friss funkció. Sem az adminoknak, sem a végfelhasználóknak nem kell egyébként semmit tenni, a lehetőség automatikusan aktív állapotban érkezik majd meg.

Cloud & big data

Így vettem hatezer forintért Microsoft Office-t. Ön ne vegyen

Sajnos az ajánlat mellett nem volt ott, amit a híres bűvész, Rodolfo minden trükkje előtt elsütött: „Figyeljék a kezemet, mert csalok!” Sokan bedőltek a trükknek. Girardi Kornél (IPR-Insights) írása.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.