Már letölthető az az ingyenes alkalmazás, amellyel a mozgást kedvelő fővárosiak könnyebben tájékozódhatnak a környékükön elérhető lehetőségekről, eseményekről.

Az okostelefonokat gyakran éri az a vád, hogy a felhasználókat túlságosan magához láncolva romboló hatással vannak nemcsak az emberi kapcsolatteremtések számára, de az egészségünkre is, mivel mozgás helyett nyomkodással töltjük időnk tetemes részét. Egy frissen indult, Budapestre szabott alkalmazás viszont mindkét témában segíthet megtalálni az egyensúlyt.

A gyeptekétől a sakkig

A Budapest Sport Alkalmazás a sportolni, mozogni vágyó fővárosiaknak igyekszik minden lényeges információt megadni ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben és gyorsabban tudjanak eligazodni a közvetlen környezetük kínálta lehetőségek között. Az app erénye, hogy könnyen személyre szabható. Ez azt jelenti, hogy nem csak kerültre, vagy konkrét tartózkodási helyünkre szűrhetünk a helyszínek, klubok között, hanem egy igen hosszú listából kimazsolázhatjuk azokat a tevékenységeke, sportágakat, amelyek minket érdekelnek. Meglehetősen nehéz olyasmit kitalálni, ami nincs az aquafitnessztől a gyeptekén át a sakkig terjedő palettán.

A számunkra releváns helyek kiválasztásának hatékonysága ráadásul egyéb fontos, általános jellegű részletekkel tovább finomítható. Így megadhatjuk a számunkra megfelelő árkategóriát, szűrhetünk ingyenes wifivel rendelkező helyekre, vagy éppen arra, hogy van-e a környéken parkolási lehetőség. De hasonlóan gyorsan leszűkíthetjük a kört csak nőknek szóló, esetleg kutyabarát helyekre is.

Amellett, hogy az alkalmazás szinte az összes fővárosi sportolási lehetőséget tartalmazza, a hírek és események szekcióban felhívja a figyelmet a mozgással kapcsolatos egyéb információkra, közelgő programokra is. A helyekről és a rendezvényekről egyaránt jól áttekinthető adatlapot kapunk, ahol az összes alapvető információ megjelenik, beleértve a további tájékozódást segítő külső linkeket.

Regisztráció esetén a felhasználók több extra lehetőséget is kapnak. Ilyen a gamification eszköztárába tartozó különböző jelvények, érdemérmek gyűjtése, vagy éppen a heti kihívás teljesítése.

Egészséges fejlesztés

Az alkalmazást átfutva igazából nem is találtunk különösebb negatívumot. Maximum annyit lehet említeni, hogy a kezdőoldal felületén megjelenő események és hírek címére nem hagytak elég helyet, így az első egy-két szóból nem feltétlen derül ki, hogy miről is van szó.

A 37 budapesti sportszövetséget összefogó Budapesti Sportszövetségek Uniója által útjára indított app ingyenesen letölthető mind az Apple, mind a Google alkalmazásboltjából. Pozitív fogadtatás esetén remélhetően megjelennek majd az ország más településeire szabott változatok is.

Konzumer tech

First person shooter videókat gyárt a londoni rendőrség a Facebooknak

Cserébe a londoni rendőrség testkamerákat kap a cégtől. A Facebooknak jó oka van erre a furcsa megállapodásra.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.