A cég hamvába holt mobil törekvéseinek utolsó utáni fénye is kihúny hamarosan. A vállalat idén befejezi a Windows 10 Mobile oprendszerek biztonsági frissítését.
Hirdetés
 

Így múlik el a világ dicsősége - mondhatnánk a Windows mobilos kalandjával kapcsolatban, már ha valaha is lett volna ebben a történetben dicsőség. A helyzet viszont az, hogy amilyen nagy reményekkel lendületek neki a szektor meghódításának, annyira csúnya vesszőfutás lett belőle. A téma pedig egy nagyon keserű aktussal zárul le most: a terméktámogatás beszüntetésével foglalkozó kérdezz-felelek egyik múlt héten frissített pontjában Redmond azt ajánlja mobilos ügyfeleinek, hogy keressenek maguknak egy iPhone-t, vagy egy androidos készüléket.

Ez az év lesz a végső

Azt már egy jó ideje tudni lehetett, hogy a Windows Phone mobil operációs rendszer korábbi változatainak folyamatos lekapcsolását követően ugyanez a sors vár az utolsó állva maradt harcosra, a Windows 10 Mobile-ra is. A Microsoft idén december 10-én ezt a verziót sem támogatja majd tovább, ami a bolt jelképes bezárásának tekinthető. (Praktikusan persze a Windows már rég nem létező szereplője a piacnak a maga kimutathatatlan részesedési arányával.)

Ami viszont aktuálissá teszi a témát, az a leállással kapcsolatos kérdezz-felelek rész néhány nappal ezelőtti frissítése. Jó szemű internetezők ugyanis az alábbi érdekességre hívták fel a figyelmet:

Mi javasolt a Windows 10 Mobile felhasználói számára?
A Windows 10 Mobile operációs támogatásának megszűnésével javasoljuk, hogy az ügyfelek váltsanak egy Android- vagy iOS-eszközre. A Microsoft küldetésnyilatkozata szerint a világon minden embernek és szervezetnek segít többet elérni, ennek értelmében ezeken a platformokon és eszközökön is támogatjuk a mobilalkalmazásainkat.

Igen, jól látja mindenki: a Microsoft kénytelen a két talpon maradt, sikeresen lavírozó operációs rendszer felé terelni a még kitartó néhány felhasználóját is. A behódolás és teljes kapituláció persze sosem vidám dolog a vesztes szemszögéből, de még kínosabb az egész, ha felvillantjuk a cég korábbi vezetőjének néhány megnyilvánulását.

Steve Ballmer 2007-ben, az iPhone megjelenésekor konkrétan kiröhögte az Apple-t, hogy fizikai billentyűzet nélküli telefonnal próbálkozik, ráadásul horribilis, 500 dollár körüli áron.
 

 

De ne legyünk igazságtalanok, több mint 10 évvel ezelőtt sokan nem gondolták volna, hogy ilyen elképesztő fejőstehén lesz az iPhone-ból. Viszont Ballmer 2011-ben sem bizonyult túl jó jósnak. A Web 2.0 Summit konferencián elhangzott beszédében természetesen már a Windows Phone-t méltatja, és ugyan sokkal visszafogottabban, mint az iPhone esetében, de itt is bátran oltja a másik riválist, az Androidot. Szerinte a windowsos rendszerrel ellentétben az Androidot nehéz kezelni, emellett legfeljebb az olcsó készülékek piacán lehet igazi ellenfél.
 


Kettőből semmi.

Konzumer tech

Az iPhone-eladások szűk harmada rámehet a kínai hadjáratra

Legalábbis ezt olvasta ki üveggömbjéből az Apple-kérdésekben igen nagy szakértőnek tartott Ming-Csi Kuo.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.