A holland IT-szolgáltatót tavaly megvásárló és a tőzsdéről is kivezető új tulajdonos komoly erőfeszítéseket tesz, hogy lendületbe hozza a céget.
Hirdetés
 

Felvásárlással is növekszik a tavaly új tulajdonoshoz került Getronics. Ma jelentették be, hogy a holland cég megszerzi a Pomeroy IT Solutions nevű, magántulajdonban lévő amerikai IT-szolgáltató céget. Az akvizíció pénzügyi részleteit nem közölték, csupán annyit, hogy abban szerepet kap egy 815 millió dolláros finanszírozási és tőkeemelési tranzakció is. Ennek elsődleges finanszírozója a kanadai nyugdíjalap cége, a CPPIB Credit Investments Inc.

A felvásárlás révén globálisan mintegy kilencezer alkalmazottat foglalkoztató, 1,3 milliárd dollár árbevételű vállalat jön létre. A Getronics csoport elnök-vezérigazgatója, Nana Baffour fontos lépésként értékelte az akvizíciót a vállalat növekedésében, mivel így az eredetileg tervezettnél két évvel korábban elérik az 1 milliárd dollár feletti árbevételt.

Az 1981-ben alapított, jelenleg mintegy kétezer alkalmazottat foglalkoztató Pomeroy IT Solutions Európában kevésbé ismert amerikai IT-szolgáltató cég, amely elsősorban a hazai piacára koncentrált. A USA-ban 20 irodája működik. Kisebb súllyal jelen van Dél-Amerikában, Kanadában, Nyugat-Európában, sőt Ázsiában is. Ügyfeleinek többsége a középvállalati szférából kerül ki, de szolgáltatásait igénybe veszik a Fortune 1000-es vállalati körből és a kormányzati szegmensből is. Portfóliója a rendszerintegrációtól a felhőszolgáltatásokon át a munkaerő-kölcsönzésig széles kört ölel fel.

Új seprő jól seper...

A Getronics, amely a rendszerváltás óta jelen van Magyarországon, az új tulajdonosával tempót is váltott. A nagy hagyományú holland IT-szolgáltatót tavaly vásárolta meg a brazil Bottega InvestCo magántőke-befektetési társaság, és egyben ki is vezette a tőzsdéről. Az új tulajdonos nagy energiákat fektet abba, hogy lendületbe hozza a vállalatot, amit például az is jelez, hogy a cég vezetését a tulajdonos befektetési társaság alapítója és fő részvényese, a brazil-amerikai vállalkozó, Nana Baffour vette át.

A felvásárlással elsősorban amerikai pozícióit tudja erősíteni, illetve a portfóliója is bővül. A Pomeroy jelenlegi vezérigazgatója, Brian Robinson az összevont vállalat globális pénzügyi igazgatójaként dolgozik tovább.

Piaci hírek

Tesla kamionokat tesztelne a legnagyobb magyar fuvarozó cég

A Waberer's vezetői az Egyesült Államokban tárgyaltak Muskék elektromos kamionjainak teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.