Cloud & big data

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Kriptovalutás üzérkedésbe kezdett az OpenAI főtechnológusa
Mentségére szóljon, hogy a twitteres fiókjáról posztolt szélhámosságról ő maga mit sem tudott.
Mostantól hivatalosan is kriptózhatnak a japán bankok
A szigetországban csütörtöktől lépett hatályba az a jogszabály, amely engedélyezi japán bankoknak bizonyos szabályok betartása mellett a stablecoinok kibocsátását.
A Dell is átesett a pandémiát követő traumán
Eredményeiből azonban az is látszik, hogy jól gazdálkodott az erőtartalékaival.
Új headsetet villantott a Meta
A virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére alkalmas Quest 3 természetesen minden tekintetben felülmúlja a korábbi generáció képességeit.
Az oroszok szerint az amerikaiak több ezer iPhone-t törtek fel a környéken
A nagyszabású akció során állítólag az amerikai hírszerzés célozta meg az Apple eszközeit Oroszországban és volt szovjet országokban, a gyártó tagadja azokat az állításokat, amelyek szerint együttműködött volna az NSA-vel.
A résztvevők harmada elbukott a világ legnagyobb Turing-tesztjén
Az AI21 Labs gigantikus kísérletében másfél millióan vettek részt. Az önkéntesek tetemes része nem tudott különbséget tenni gép és ember között.
Kialakult, mennyibe kerül a Microsoft Fabric csomagja
A Builden jelentették be a Microsoft saját data lake-jére épülő adatelemzési platformot. Most már azt is lehet tudni, hogyan és mennyit kell érte fizetni.
Padlót fogott, de erősebben állt fel a turisztikai startup
A szervezett városnézéseket és egyéb szabadidős programokat kínáló GetYourGuide közel 200 millió dollár friss tőkéhez jutott. Az új befektetés 2 milliárdra értékeli a pandémia alatt megbénult berlini startupot.
A briteknél továbbra is durván nő az informatikusok bére
Mit sem érezni abból, hogy az informatikai piac szereplői nem álltak le az elbocsátásokkal.
2 ezer önjáró robotot küld az utcára az Uber kajaszállítója
A járdán közlekedő, guruló robotokat egy 2026-ig szóló megállapodás keretei között telepíti a Serve Robotics, miután sikeresnek nyilvánították a régóta zajló pilot programot.
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.