A Mi Band 2 egy rakás újdonsággal érkezik és ismét meglepően keveset kell fizetni érte.

Míg az okosórák egyelőre nem nyerték el a felhasználók tetszését, a fitnesz karperecek sikeresen meghódították a világpiacot. A piaci elemző és kutató cégek adatai azt mutatják, hogy az olcsóbb árfekvésű, a céljukat pontosabban meghatározó eszközök sokkal vonzóbbak a vásárlók szemében, főleg úgy, hogy a sport funkciók mellett a mobilos értesítéseket is egyre többen képesek kezelni.

Idő és kijelző gazdálkodás

A Xiaomi ma bejelentett karperece is pontosan ezt a kategóriát képviseli, bár az előző modellekhez (Mi Band, Mi Band 1S) képest sok plusz képességet adtak hozzá megtervezésekor. Az egyik ilyen körülmény, hogy a Mi Band 2 már rendelkezik kijelzővel (az eddigi modellek LED-ekkel kommunikáltak), és ez OLED technológiát használ, ami az értesítések megjelenését sokkal hatékonyabban és takarékosabban végzi az LCD-hez képest. Az új termék most már az időt is mutatja, de új elem a vezérlést segítő fizikai gomb jelenléte is.

A karperec hozza az összes szokásos és elvárt funkciót ezen a területen: valós idejű pulzusmérés, lépésszámlálás, alvásfigyelés. A Blueooth 4.0-s modulnak köszönhetően a mobillal párosítva a Mi Band figyelmeztet a bejövő hívásokra, üzenetekre, naptárbejegyzésekre, a különböző alkalmazások értesítéseit is kezeli, amelyek száma az aktív fejlesztői közösség miatt valószínűleg rohamosan nőni fog a közeljövőben.

A mobilos lehetőségek között megtalálható az is, hogy a tracker képes a telefon képernyőzárának feloldására, amihez mindössze közel kell egymáshoz tenni a két eszközt (ez csak a Xiaomi saját mobiljai esetében működik).

Továbbra is viccesen olcsó

A Mi Band 2 rendelkezik az IP67-es minősítéssel, ami azt jelenti, hogy bírja a vizet, illetve a port, vagyis a vizes sportok kedvelőinek mozgás közben sem kell levenniük magukról. Az újratervezett szíjjal együtt is csak 7 grammot nyomó karperec egy aprócska, 70 mAh-s akkumulátorral gazdálkodik, amit azonban sikerült úgy optimalizálni, hogy a kijelzővel, illetve a pulzus méréssel együtt is 20 napos üzemidőt ígér a Xiaomi.

A kompatibilitási lista szokványosnak mondható: Android esetében legalább 4.0-s verzióra van szükség, iPhone esetében pedig iOS 7.0 felett fog minden működni. Árban a Xiaomi hozza a szokásos szintet, amit a kínai piacon a hihetetlennek tűnő 23 dollár jelent. Nemzetközi forgalmazóknál már kicsit drágábban lehet hozzájutni a Mi Band 2-höz, de a 40 dollár (kb. 11 ezer Ft) körüli összeg így is bőven a megfizethető kategóriába sorolja a terméket.

Hirdetés
Konzumer tech

Musk turbó fokozatban nyomta le Gatest

A többek között a Tesla alapításával hírnevett szerzett Elon Musk immár a világ második leggazdagabb embere.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

A cloud szolgáltatások legösszetettebb problémáit a kifejezetten a felhőre jellemző fenyegetettségek jelentik, amelyekkel már a szolgáltatóválasztás előtt érdemes tisztába jönni.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.