A Mi Band 2 egy rakás újdonsággal érkezik és ismét meglepően keveset kell fizetni érte.

Míg az okosórák egyelőre nem nyerték el a felhasználók tetszését, a fitnesz karperecek sikeresen meghódították a világpiacot. A piaci elemző és kutató cégek adatai azt mutatják, hogy az olcsóbb árfekvésű, a céljukat pontosabban meghatározó eszközök sokkal vonzóbbak a vásárlók szemében, főleg úgy, hogy a sport funkciók mellett a mobilos értesítéseket is egyre többen képesek kezelni.

Idő és kijelző gazdálkodás

A Xiaomi ma bejelentett karperece is pontosan ezt a kategóriát képviseli, bár az előző modellekhez (Mi Band, Mi Band 1S) képest sok plusz képességet adtak hozzá megtervezésekor. Az egyik ilyen körülmény, hogy a Mi Band 2 már rendelkezik kijelzővel (az eddigi modellek LED-ekkel kommunikáltak), és ez OLED technológiát használ, ami az értesítések megjelenését sokkal hatékonyabban és takarékosabban végzi az LCD-hez képest. Az új termék most már az időt is mutatja, de új elem a vezérlést segítő fizikai gomb jelenléte is.

A karperec hozza az összes szokásos és elvárt funkciót ezen a területen: valós idejű pulzusmérés, lépésszámlálás, alvásfigyelés. A Blueooth 4.0-s modulnak köszönhetően a mobillal párosítva a Mi Band figyelmeztet a bejövő hívásokra, üzenetekre, naptárbejegyzésekre, a különböző alkalmazások értesítéseit is kezeli, amelyek száma az aktív fejlesztői közösség miatt valószínűleg rohamosan nőni fog a közeljövőben.

A mobilos lehetőségek között megtalálható az is, hogy a tracker képes a telefon képernyőzárának feloldására, amihez mindössze közel kell egymáshoz tenni a két eszközt (ez csak a Xiaomi saját mobiljai esetében működik).

Továbbra is viccesen olcsó

A Mi Band 2 rendelkezik az IP67-es minősítéssel, ami azt jelenti, hogy bírja a vizet, illetve a port, vagyis a vizes sportok kedvelőinek mozgás közben sem kell levenniük magukról. Az újratervezett szíjjal együtt is csak 7 grammot nyomó karperec egy aprócska, 70 mAh-s akkumulátorral gazdálkodik, amit azonban sikerült úgy optimalizálni, hogy a kijelzővel, illetve a pulzus méréssel együtt is 20 napos üzemidőt ígér a Xiaomi.

A kompatibilitási lista szokványosnak mondható: Android esetében legalább 4.0-s verzióra van szükség, iPhone esetében pedig iOS 7.0 felett fog minden működni. Árban a Xiaomi hozza a szokásos szintet, amit a kínai piacon a hihetetlennek tűnő 23 dollár jelent. Nemzetközi forgalmazóknál már kicsit drágábban lehet hozzájutni a Mi Band 2-höz, de a 40 dollár (kb. 11 ezer Ft) körüli összeg így is bőven a megfizethető kategóriába sorolja a terméket.

Konzumer tech

Új videós platform lehet a Prezi következő nagy dobása

A Prezi Video nevű megoldással valós időben, egyszerre lehet megjeleníteni az előadókat és az előadások grafikai elemeit.
 
A 21. századi vállalatok legjobbika is csak félkarú óriás informatika nélkül, rugalmasság és hatékonyság tekintetében azonban jelentősek a különbségek ezen a téren. Vajon az évtized végén hogyan néz ki egy jól működő IT szervezet?

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.