A Nothing még két éve se működik, de júliusban megduplázza termékpalettáját. A Phone (1) elnevezésű készülék körül óriási az érdeklődés a remek kritikákat kapó Ear (1) után.

Konkrét dátumot kapott a Nothing első okostelefonjának premierje. A 2020 őszén alapított, működését mindössze 2021 januárjában megkezdő startup július 12-én rántja le a leplet a sokak által megváltóként várt készülékről. A Visszatérés az ösztönökhöz címet viselő sajtóesemény már nevében is különlegességet sejtet, ám az ilyesmit betudhatnánk a szokásos marketinges trükknek.

Az viszont már komolyabb érv, hogy a bő másfél éves cég történetébe máris belefért egy sikeres piaci debütálás. Az Ear (1) ugyanis tavaly nyáron debütált, és különleges kialakításával, rugalmasságával, bőséges funkcionalitásával, no és nem utolsó sorban kedvezőnek mondható, 100 dolláros árcédulájával a 2021-es termés egyik, ha nem a legjobb fülese lett.

A másik bizakodásra okot adó tényező, a cég mögött álló szakértelem, illetve az illusztris befektetői kör. A startupot alapító Carl Pei az immár komoly mobilpiaci szereplőnek számító OnePlus megszületésénél is bábáskodott, ám nemrégiben úgy döntött, saját úton indul tovább. Víziója meglehetősen pozitív fogadtatásra talált, hiszen a Nothing befektetői közé tartozik többek között az iPod feltalálójaként számon tartott Tony Fadell, a Twitch társalapítója, Kevin Lin, illetve a Reddit vezérigazgatója, Steve Huffman.

Hivatalosan magáról az új telefonról egyelőre igen keveset tudni. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a Phone (1)-t a Qualcomm Snapdragon csipje hajtja, továbbá hogy az Android egy módosított változatát, a Nothing OS-t fogja futtatni. Utóbbi a vállalat szerint "az operációs rendszer legjobb tulajdonságait" foglalja magába, és "a lényegre szorítkozik".

Egy szivárogtató (TechDroider) ezeknél az információknál valamivel tovább is ment. A twitteres pletykálkodás alapján a mobil méretes, 6,55 hüvelykes, 1080 x 2400 képpontos OLED-kijelzővel büszkélkedhet majd, a szélei pedig nem lekerekítettek, hanem egyenesek lesznek. Az üzenethez mellékelt kép azonban nem a Phone (1)-ról készült kémfotó, csak egy koncepciórajz.

Konzumer tech

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.