Első körben a dél-koreai gyártó egyetlen készüléke sem került fel az üzleti felhasználásra ajánlott androidos eszközök listájára.

Az Android Enterprise Recommended programmal a Google az üzleti felhasználók, pontosabban a beszerzéseket végző szervezetek dolgát akarja megkönnyíteni, hogy azok a vállalat által meghatározott specifikációnak megfelelő, minősített eszközök és szolgáltatások szűkebb listájáról válogathassanak a Google ellenőrzött és támogatott partnereinek termékei közül. Az androidos telefonok mellett a társaság EMM (vállalati mobilitásmenedzsment) megoldásokat, távközlési szolgáltatókat is javasol; előbbiek közül 8 kiemelt és 32 további márka , utóbbiak közül 5 cég került be eddig az Android Enterprise Recommended programba.

Egyszerű bevezetés, időtálló hardver

Az alapvető követelmények meghatározása elvileg az üzembe állítás, a menedzsment vagy a felhasználói funkciók tekintetében is konzisztenciát ígér az Android platformon végzett telepítés, skálázás és támogatás tekintetében. A feltételrendszer elvileg garantálja, hogy az üzleti szereplők időt és költségeket is spórolhatnak maguknak a nagy volumenű bevezetések során, figyelembe véve egy nagy csomó szempontot a QR-kódos és zero touch telepítésektől egészen a gépek időtállóságát biztosító hardveres jellemzőkig vagy a biztonsági követelményekig.

Mindez az androidos készülékek esetében azt jelenti, hogy azoknak az Android 7.0-s vagy annál magasabb verziószámú rendszerrel telepítetten kell érkezniük, alkalmasnak kell lenniük a következő nagyobb Android-frissítésre, és legalább 90 naponta biztonsági frissítést kell kapniuk a gyártótól a 64 bites rendszerre. Legalább 1,4 GHz-es processzorral, 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel kell rendelkezniük, az aktív akku-üzemidő minimum 8 óra, az elő- és hátoldali kamerák pedig minimálisan 2 és 10 MP felbontóképességűek.

A követelmények között szerepel az is, hogy az eszközökön a Google Play-nek kell az alapértelmezett alkalmazásáruháznak lennie, és mind a gyártótól, mind külső disztribútoroktól beszerezhetőnek kell lennie a függetlenített modelleknek. A teljes lista itt olvasható végig, de a fentiek alapján mindenképpen meglepőnek tűnik, hogy a jelenleg 21 okostelefont felvonultató Android Enterprise Recommended készüléklistáról miért hiányoznak a messze legnagyobb androidos készülékgyártó, a Samsung termékei.

Átmeneti zavar az erőben

A dél-koreai vállalat eszközeire sok esetben előre telepítik a Samsung saját alkalmazásáruházának appját, ami a fentiek alapján eleve kizárja azokat az ajánlott telefonok közül. A többi követelmény sem tűnik olyasminek, amit a Samsung egyik készüléke sem teljesítene, így valószínűleg csak szerencsétlenül jött ki a dolog a legelső körben. A Google mindenesetre világossá teszi, hogy a program nyílt, a lista pedig a továbbiakban bármikor változhat, így valószínű, hogy idővel a Samsung okostelefonok is megjelennek majd rajta a Google saját brandje, a Sony, az LG, a Motorola, a Huawei, a BlackBerry és a Nokia mellett.

Érdekesség, hogy a lista tele van kínai (Huawei), kínai tulajdonban lévő (Motorola, BlackBerry) vagy kínai kötődésű (Nokia) márkákkal. Miután az FBI igazgatója éppen a múlt héten tanácsolt el mindenkit a Huawei telefonok használatától, potenciális veszélyforrásnak nevezve a kínai cég termékeit az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, a Google Android Enterprise Recommended nyilvánvalóan nem fed le minden szempontot, amelyet egy vállalati szintű bevezetés során mérlegelni kell a döntéshozóknak az okostelefon-piac több mint 90 százalékát uraló, pillanatnyilag több mint 4 ezer féle készüléken futó Android világában.

Mobilitás

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.