A Cruise önvezető járgányai februárban kezdtek nyilvános tesztkörökbe San Francisco utcáin. Az egyik kocsi nemrégiben "rendőrségi ügybe" keveredett.

A GM-hez tartozó Cruise két hónapja lépett szintet az önvezető autói tesztelésében azzal, hogy immár nem csupán a dolgozókat, hanem a programra regisztráló felhasználók szűk körét is elviszik egy egyelőre ingyenes fuvarra San Franciscóban. A nyilvános tesztkörök mindezidáig különösebb probléma nélkül zajlottak, ám a napokban egy intézkedni próbáló rendőrjárőr furcsa esete körbejárta az internetet.

Az incidenst elsőként április elején publikálták Instagramon, de igazából a 9to5 alapítójának, Seth Weintraubnak témával kapcsolatos twitteres bejegyzése indította be a lavinát.
 

 

A közúti rutinellenőrzést az váltotta ki, hogy az autón nem égtek a lámpák, miközben már javában este volt. Ahogy a fenti felvételen is látszik, a rendőröknek egy kereszteződés előtt sikerült lekapcsolni a szabálytalankodó kocsit. Jól hallható az is, hogy az intézkedni igyekvő rendőr csodálkozva mondja társainak, hogy senki nem ül a járműben.

A sztori itt egy bizarr fordulatot vesz azzal, hogy a robot taxi hirtelen elindul, majd a kereszteződésen áthajtva újra leparkol és felkapcsolja a vészvillogóját. Az intézkedő rendőr ezt követően hosszasan kommunikál valakivel, miközben társai leplezetlen derültséggel téblábolnak a renitens autó körül.

Weintraub posztját követően egy nappal a Cruise hivatalosan is kommentálta a látottakat. A cég értelmezése szerint a jármű nem akart "meglépni", csak a forgalom szempontjából legközelebbi biztonságos helyre ment a közúti ellenőrzés problémamentes lebonyolítását segítve. A cég azt is közölte, hogy miután a járőr kapcsolatba lépett a Cruise személyzetével, tisztázták a szituációt, és végül bírság nélkül megúszta az önvezető autó. A kocsin egyébként megjavították a hibát, ami kiváltotta az intézkedést.

Nehezen kezelhető új szereplő

A rendőrség, tűzoltóság és egyéb gyorsreagálású szervek munkáját segítendő egyébként a Cruise korábban készített egy tájékoztató kisfilmet is, amelyben elmagyarázzák, mi a teendő, ha egy kiszállás során az egyik önvezető autójukkal találnák szembe magukat a kirendelt egységek. (Megoldás: telefonálni kell a megadott számra.)
 

  

Piaci hírek

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.