Hivatalosan szolgáltatásai egyszerűsítése miatt kell az öt éve felvásárolt biztonsági cég partnereinek a Google Appsbe költözni. Ám az összeboronálás nem mellékesen új ügyfeleket is hozhat a keresőóriás egyéb vállalati szolgáltatásainak.
Hirdetés
 
Folytatódik a Google nagy átalakító show-ja, amelynek keretében a cég szinte megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb szolgáltatását próbálják minél szorosabb keretek közé terelni. Ennek egyik lépése a még 2007-ben felvásárolt Postini ügyfeleinek a finom, de határozott átterelése a Google Apps (Alkalmazások) égisze alá. A céges jégtörő  A Postini az említett felvásárláskor is már több tízezer vállalati ügyféllel büszkélkedhetet, és jelenleg saját bevallásuk szerint 26 milliót is meghaladja a felhasználók száma. A cég szolgáltatásai közé tartoznak egyebek között a vállalati levelezés vírusmentesítése, spamszűrés, archiválás, titkosítás valamint keresési és abatbányászati megoldások.

Az öt évvel ezelőtti felvásárlás volt az egyik komoly jele annak, hogy a Google nem elégszik meg a hirdetési bevételeivel, és megpróbál betörni a vállalati szoftverek és szolgáltatások piacára is. Ez az eltelt években már valósággá vált, köszönhetően például a Google Apps csomagnak, amelyben a levelező programtól (Gmail) kezdve az irodai alkalmazásokon át (Docs) a tárhelyszolgáltatásig (Drive) szinte minden üzleti igényre elkészült már a cég saját, cloud alapú megoldása. Ezeket pedig folyamatosan összehasonlítják más szállítók termékeivel. Az üzleti szférában az ár és a szolgáltatási szintek mellett a biztonsági kérdések jelentik az egyik lefontosabb témát, így a Google számára evidens volt, hogy a Postini tapasztalatát (és ügyfélkörét) valahogy beterelje az Apps logója alá.

Költözés(ke)  A megjelent információk alapján a migrálásra fokozatosan kerül sor, annak függvényében, hogy az adott ügyfél szerződése mikor jár le. Az átállás megkönnyítésére a Google Apps adminisztrátori felületén hasonló eszközök és panelek lesznek, mint a Postinihez járó irányítópulton. A rendszergazdáknak néhány dolgot meg kell változtatni majd, de a Google szerint ez közelében sincs annak, mint amikor egy levelezőrendszert kell migrálni. Az Apps alatt működő régi-új Postini természetesen használható önmagában, és például más szolgáltatók levelező megoldásaival is kompatibilis marad, de az átálláskor nyilvánvalóan sokat fognak érvelni a cég kereskedői amellett, hogy a ügyfél vizsgálja felül az eddigi partnerkörét, és használjon minél több üzleti alkalmazást a Google kínálatából.

Google Drive: új szereplő a cloud alapú adattárolásban
Google+: elkezdődött a nagy összeolvadás

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.