Hivatalosan szolgáltatásai egyszerűsítése miatt kell az öt éve felvásárolt biztonsági cég partnereinek a Google Appsbe költözni. Ám az összeboronálás nem mellékesen új ügyfeleket is hozhat a keresőóriás egyéb vállalati szolgáltatásainak.
Folytatódik a Google nagy átalakító show-ja, amelynek keretében a cég szinte megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb szolgáltatását próbálják minél szorosabb keretek közé terelni. Ennek egyik lépése a még 2007-ben felvásárolt Postini ügyfeleinek a finom, de határozott átterelése a Google Apps (Alkalmazások) égisze alá. A céges jégtörő  A Postini az említett felvásárláskor is már több tízezer vállalati ügyféllel büszkélkedhetet, és jelenleg saját bevallásuk szerint 26 milliót is meghaladja a felhasználók száma. A cég szolgáltatásai közé tartoznak egyebek között a vállalati levelezés vírusmentesítése, spamszűrés, archiválás, titkosítás valamint keresési és abatbányászati megoldások.

Az öt évvel ezelőtti felvásárlás volt az egyik komoly jele annak, hogy a Google nem elégszik meg a hirdetési bevételeivel, és megpróbál betörni a vállalati szoftverek és szolgáltatások piacára is. Ez az eltelt években már valósággá vált, köszönhetően például a Google Apps csomagnak, amelyben a levelező programtól (Gmail) kezdve az irodai alkalmazásokon át (Docs) a tárhelyszolgáltatásig (Drive) szinte minden üzleti igényre elkészült már a cég saját, cloud alapú megoldása. Ezeket pedig folyamatosan összehasonlítják más szállítók termékeivel. Az üzleti szférában az ár és a szolgáltatási szintek mellett a biztonsági kérdések jelentik az egyik lefontosabb témát, így a Google számára evidens volt, hogy a Postini tapasztalatát (és ügyfélkörét) valahogy beterelje az Apps logója alá.

Költözés(ke)  A megjelent információk alapján a migrálásra fokozatosan kerül sor, annak függvényében, hogy az adott ügyfél szerződése mikor jár le. Az átállás megkönnyítésére a Google Apps adminisztrátori felületén hasonló eszközök és panelek lesznek, mint a Postinihez járó irányítópulton. A rendszergazdáknak néhány dolgot meg kell változtatni majd, de a Google szerint ez közelében sincs annak, mint amikor egy levelezőrendszert kell migrálni. Az Apps alatt működő régi-új Postini természetesen használható önmagában, és például más szolgáltatók levelező megoldásaival is kompatibilis marad, de az átálláskor nyilvánvalóan sokat fognak érvelni a cég kereskedői amellett, hogy a ügyfél vizsgálja felül az eddigi partnerkörét, és használjon minél több üzleti alkalmazást a Google kínálatából.

Google Drive: új szereplő a cloud alapú adattárolásban
Google+: elkezdődött a nagy összeolvadás

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.