A keresőóriás többek között rengeteg helyen elérhetővé tett a tömegközlekedési járművek telítettségéről szóló információkat.

Jelentősen kibővített térképszolgáltását a Google, amelyekkel a vállalat bejegyzése szerint igyekszik reagálni a világjárvány hozta változásokra. A Maps (Térkép) utazástervező felülete még két évvel ezelőtt bővült a helyi tömegközlekedési járatokra vonatkozó zsúfoltsági előrejelzésekkel. A nem egészen 200 várost lefedő induláshoz képest viszont jelentős előrelépés történt: immár 100 ország több mint 10 ezer tömegközlekedési vállalata szerepel az adatbázisban.

A többek között a BKV járataira is elérhető információ segíthet abban, hogy a közlekedők eldöntsék, felszálljanak-e a következő járatra, vagy inkább várjanak egy remélhetőleg kisebb tömeggel érkező járműre. A funkció egyébként a historikus adatok és a mesterséges intelligencia számításai mellett a felhasználói visszajelzések alapján finomodik folyamatosan.

A mostani bejelentéssel kicsit belekóstolhatunk a jövőbe, hiszen a Google néhány kísérleti partnerrel immár bizonyos vonatszerelvényekről kocsira lebontott adatokkal is tud szolgálni. Ehhez azonban egyelőre New Yorkba vagy Sydney-be kell látogatnunk.

Ha nincs ló, a nosztalgia is jó

Bár sok helyen már megkezdődött a visszarendeződés a normális kerékvágásba, a koronavírus újabb és újabb mutációi miatt nem feltétlenül lehet (vagy érdemes) bizonyos nyaralási célpontokra látogatni. De ha már nem tudunk idén ellátogatni kedvenc üdölőhelyünkre, legalább megnézhetjük, hogy merre jártunk, mit láttunk ott korábban. Legalábbis valami ilyen magyarázattal harangozta be a Google az androidos appokon mostantól elérhető Trips (Utazások) menüpontot. Itt korábbi útjainkra bökve megnézhetjük, hol szálltunk meg, milyen éttermekbe tértünk be, milyen nevezetességeket látogattunk meg, stb.

Szintén a Timeline (Idővonal) menüpont arzenálját bővítik Androidon, hogy mostantól a havi összesítésekben pontosabban össze van szedve, milyen tevékenységekkel múlattuk az időt. Így látszik, mennyi ideig autóztunk, hány kilométert tettünk meg gyalog (netán futva), vagy éppen az, mennyit pazaroltunk életünkből vásárlásra. Ezt a lehetőséget a cég a felhasználói visszajelzések alapján építette be, mivel a közlemény szerint sokakban felmerült, hogy a pandémia után jobban meggondolják mire áldozzanak a rendelkezésre álló idejükből.

Konzumer tech

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.