Az idei sokadik nagyobb kiesés most egy republikánus elnökjelölt-aspiráns kampányindítóját nullázta le.

Mióta tavaly októberben Elon Musk átvette a Twitter irányítását, több ezer alkalmazottat bocsátott el a vállalattól, köztük sok olyan mérnököt is, akik a szoftveres hibák javításáért voltak felelősek. Korábban a Twitter jelenlegi és korábbi alkalmazottai is úgy nyilatkoztak a Reutersnek, hogy a nagyszabású leépítések miatt a platform hajlamossá vált az összeomlásra a nagyobb terhelések időszakában, ami később a gyakorlatban is igazolódott. Legutóbb éppen tegnap este, amikor Ron DeSantis floridai kormányzó egy Twitter Spaces-beszélgetésben kívánta hivatalosan bejelenteni, hogy Donald Trump kihívójaként beszáll a republikánus elnökjelöltségért induló harcba.

A beszélgetésre itteni idő szerint szerda éjfélkor, a Twitter tulajdonosának és David Sacks technológiai befektetőnek a társaságában került volna sor (utóbbi civilben Musk haverja és DeSantis kampányának támogatója). Amikor Sacks megpróbálta kilőni az eseményt, még jó jelnek nevezte, hogy "olyan sok ember van itt, ami a szervereket is leolvasztja". Ebben végül teljesen igaza lett, és a hírügynökség beszámolója szerint 678 ezer ember követte élőben a Twitter ismétlődő összeomlását, a sikertelen csatlakozási kísérleteket és a hangproblémákat. Mindezt Musk részben annak tulajdonította, hogy ennyire sokan követik őt a Twitteren.

Kezd halomba gyűlni a ciki

A Spaces munkamenet egy újraindítást követően végül lezajlott, de így a végére is csak alig több mint 300 ezer hallgatója volt. Összehasonlításképpen, Musk a BBC-nek adott interjúját 3 millióan hallgatták meg ugyancsak a Twitter Spaces-en, a hagyományos utat követő Trump tavalyi kampánynyitóját pedig ennél is háromszor többen követték a nagy amerikai hírcsatornákon. A Reuters egyébként a NetBlocks statisztikáját is idézi, amely szerint márciusban felhasználók ezreinek voltak problémái a platformon közzétett linkekkel, ami már hatodik nagyobb kiesés volt az év kezdete óta, szemben az előző év azonos időszakában tapasztalt hárommal.

Ehhez képest szinte jelentéktelennek tűnnek az olyan esetek, mint hogy május elején több száz felhasználó számolt be törölt tweetjeinek és retweetjeinek kéretlen és figyelmeztetés nélküli visszaállításáról. Ezt volt Twitter-alkalmazottak arra vezették vissza, hogy valószínűleg szervereket helyeztek át az adatközpontok között, és nem megfelelő topológiai beállíásokkal helyezték őket vissza a hálózatba, ami az elavult adatok élesedéséhez vezetett, ismét példázva az infrastruktúra megbízhatatlan működését. Azóta Joe Biden amerikai elnök stábja mindenesetre már olyan a szöveggel tett közzé adománygyűjtő felhívást a Twitteren, hogy "ez a link működik".

Közösség & HR

A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja

Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.