A Salesforce júniustól Work.com név alatt teszi elérhetővé azokat a szolgáltatásokat, amelyeket több száz szakembere kifejezetten az újbóli munkába állás és az új szervezési vagy biztonsági szabályok hatékony bevezetése érdekében fejlesztett a cég ügyfeleinek.

A hétfőn bejelentett Work.com olyan technológiai megoldásokat és igénybe vehető erőforrásokat kínál a Salesforce ügyfeleinek, amelyek segítségével az üzleti vállalkozások vagy állami intézmények figyelemmel kísérhetik a munkahelyek újbóli beindításához és a munkavállalók jövőbeni biztonságának szavatolásához is szükséges adatokat. Ez alatt olyasmit kell érteni, mint mondjuk a dolgozók egészségi állapotának vagy más visszajelzéseinekbegyűjtése és nyomon követése, a szervezet egészét érintő bejelentések kezelése, illetve a nyilvános adatok és a lokális szabályozások megfigyelése.

A Salesforce közleménye alapján az előfizetőknek lehetőségük lesz a műszakok és beosztások hatékony menedzselésére, egészen az olyan jellemzőkig, mint amilyen az adott munkaterületre jutó emberek száma. Az ügyfelek minden funkciót egy közös irányítóközponton keresztül üzemeltethetnek, itt követhetik vissza és értékelhetik ki az összes vonatkozó információt. A Work.com platform alá tartozó termékek a tervek szerint már júniustól elérhetők lesznek, és egyes elemei külön beárazott add-on szolgáltatásként lesznek megvásárolhatók a Salesforce már működő előfizetései mellé.

Az igénybe vehető eszközök között érdemes megemlíteni a támogatások és az önkéntes munka koordinációját, ami kifejezetten abban segíti a társaságokat, hogy megszervezzék az adománygyűjtéssel vagy önkénteskedéssel kapcsolatos célkitűzések gyakorlati feladatait. Ugyanígy a Work.com egészségügyi vonatkozásai között szerepel a kontaktkövetés, ami a Salesforce ígérete szerint biztonságos és jogszerű módon gyűjti a potenciális fertőzések feltérképezéséhez szükséges információt. vagyis a helyadatokat, a lehetséges interakciókat és a betegség kitörésének jeleit.

A cég állítólag szakértőkkel való konzultációkután három fontos periódust határozott meg, ami jellemző lesz a mostani krízisre. Az első maga a válságkezelés, a második a helyreállítás hosszúra nyúló folyamata, a harmadik pedig a normál ügymenet ismételt megjelenése. A Salesforce szerint sok vállalat már a második szakaszban jár, de aki nem, az is előbb-utóbb eljut oda; a Work.com szolgáltatásait értelemszerűen az itt jelentkező problémák kezeléséhez fejlesztették, elsősorban is biztonságos keretek közé terelve az újra nyitás folyamatát.

Szerintük most mindenki egy csónakban evez

Bár az elmúlt időszakban nagyon sok dolgozó vagy üzlet állt át a távmunkára, és egy részük a beláható jövőben is ott marad, még többen vannak, akik ezt nem tehetik meg. A fizikai munkahelyek újbóli beindításához azonban szükség lehet a közösségi távolságtartás megszervezésére vagy az egyes emberek egészségi állapotának naprakész követésére, és komoly szervezést igényelnek az olyan intézkedések is, mint például a munkások hullámokban való visszaküldése, de ilyen akár a felvonók használatának biztonsgos és hatékony beosztása, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzésveszélyt.

A Work.com külön eszközt biztosít a munkavállalók tájékoztatására és képzésére is, ami előre összeállított programok levezénylését teszi lehetővé az új fajta munkafolyamatokkal kapcsolatban. Ennek részeként a munkáltatók azt is visszamérhetik, hogy a dolgozók mennyire tartják magukat a frissen bevezetett biztonsági szabályokhoz és óvintézkedésekhez, a visszacsatolásból pedig olyan információkhoz juthatnak, amelyekre mindenképpen szükségük lesz a szabályozás sikeres alkalmazásához.

A Salesforce nagyszabású vállalkozásnak tekinti a Work.com programot, amelyet több száz szakembere fejlesztett kizárólag erre a feladatra koncentrálva. A szoftvercég korábban már kiadta a Salesforce Care nevű eszközkészletet is, ami alapvetően a munkavállalókkal és az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartást hivatott segítenia veszélyhelyzetben, maga a vállalat pedig egy olyan üzleti összefogást is tető alá hozott, amely összességében 50 milliós tételben láttael egészségügyi védőfelszerelésekkel az arra szoruló egészségügyi intézményeket.

A Salesforce saját meghatározása szerint küldetésének tekinti az úgynevezett stakeholder kapitalizmus gyakorlati megvalósítását, vagyis azt a modellet, amely figyelembe veszi a vállalati tevékenység által érintett minden csoport (az alkalmazottak, az ügyfelek, a részvényesek és a szélesebb társadalom) érdekeit. A Work.com a társaság szerint ennek a filozófiának a jegyében létrehozott termék – különösen, hogy maga a szoftverszolgáltató is ugyanolyan kihívásokkal küzd, mint a legtöbb más vállalat, így az új eszközökkel egyúttal a saját problémáit is igyekszik megoldani.

Cloud & big data

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.