Az idei első negyedéves GDP-növekedés Európa sereghajtóivá tett minket, de szerencsére vannak szektorok, akik szembe tudnak menni a trenddel.

Nagyjából 58 milliárd forintot számláztak januártól március végéig a hazai online áruházak. Ez az összeg 14 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi időszak eredménye. A növekedést immár az egyre több helyen elérhető, kedvező árú logisztikai pontok is fűtik - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös felméréséből.

22 millió vásárlás

Tavaly több mint 22 milliószor vásároltunk a hazai webshopokban. Ennek kétharmadánál külső logisztikai szolgáltató végezte a csomag szállítását. A legnépszerűbb megoldás továbbra is a futárszolgálat, ám az ország különböző pontjain telepített felvevőhelyek súlya sem kevés, minden ötödik vásárló ide kéri a rendelését.

 

A kép kattintásra nagyítható


A korábbi évekkel ellentétben, 2015 során már nemcsak volumenében, hanem arányaiban is nőni tudott a hazai online kiskereskedelmet kiszolgáló logisztikai szektor. A csomagszám-emelkedésének hátterében többek között a vidéki vásárlók súlyának növekedése és a kézbesítési szolgáltatások sokszínűsége, kedvező ára állhat a kutatás készítői szerint.

Az egyes kézbesítési módok között a házhoz szállítás, valamint a fixpontos átvétel aránya nőtt leginkább. Előbbi az összes online rendelés 44, utóbbi pedig 21 százalékát teszi ki a vásárlások száma alapján.

Piaci hírek

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.