Habár a napilapok és egyéb nyomtatott újságok szinte kivétel nélkül szenvednek, ha éppen nem húzták máris le a rolót, a könyvnyomtatás még a webes korszakban is kifizetődő.

Az egyesült államokbeli kiadókat tömörítő iparági szövetség, az Association of American Publishers számításai szerint a nagyközönségnek szánt könyvekből származó bevételek tetemes részét továbbra is a nyomtatott kiadások adják. A tavalyi adatokat közlő felmérés alapján a fizikai példányok népszerűsége ráadásul nemhogy csökken, hanem épp ellenkezőleg, inkább a digitális változatok kárára hízik.

E-könyv? Mi az az e-könyv?

Tavaly az USA-ban összesen 7,83 milliárd dollárt kerestek a kiadók könyvek értékesítésével. Ez már csak azért is érdekes, mert a piac ennek alapján egészséges, közel 5 százalékos növekedésnek örvend, ami több mint meglepő egy olyan szegmensben, amelyet még mindig a tradicionális formátumok uralnak.

 

Az USA könyvkiadási piaca (2018)
Infogram


Amint a fenti oszlopokból kitűnik, a keményfedelés és puhakötésű változatok egyaránt éves bővülést tudtak elkönyvelni. A két kategória együttesen a teljes forgalom nagyjából háromnegyedét adja. Ehhez képest a jövőt képviselni hivatott elektronikus kiadványokból származó bevétel még csökkent is éves összevetésben. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a hangoskönyvek, ezen belül is a digitálisan letölthető változatok forgalma viszont az összes kategória közül a leglátványosabb növekedést produkálta (37%).

Konzumer tech

Nem vicc: a Tesla már értékesebb, mint a Volkswagen

A Tesla jelenleg a világ második legértékesebb autógyártója: a napokban a német VW-t is megelőzte, és már csak a Toyota van előtte. Mindez azonban elsősorban a befektetői reményeket, nem pedig a valós eredményeket tükrözi.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.