A Bare Metal Solution lehetővé tenné a meglévő informatikai környezet és a régi alkalmazások megtartását.
Hirdetés
 

Új felhőszolgáltatást indít vállalatoknak a Google. A Bare Metal Solution révén úgy költözhetnek a vállalatok a Google felhőjébe, hogy nem kell lemondaniuk legacy alkalmazásaikról és a meglévő informatikai környezetükről. Azaz úgy élvezhetik a felhő minden előnyét a rendelkezésre állástól a skálázhatóságig, hogy a migrációhoz nem kell kidobniuk vagy újrafejleszteniük a nem felhős működésre tervezett vállalati alkalmazásaikat.

Így lényegében bármilyen egyedi és öröklött rendszer beköltöztethető a Google adatközpontjaiba – ígéri a szolgáltató.

A közelben lesz a Google Cloud is

A szolgáltatás alacsony késleltetésű és rugalmas kapcsolatot biztosít az összes natív Google Cloud szolgáltatáshoz. Maguk a vállalati alkalmazások olyan OEM hardvereken futnak, amelyek rendelkeznek tanúsítványokkal számos nagyvállalati alkalmazáshoz. Ezeket az adott vállalat speciális igényeire szabott alkalmazásokat a Google ígérete szerint apróbb változtatásokkal, sőt sok esetben változtatás nélkül is át lehet vinni a Bare Metal Solution infrastruktúrára. Ez pedig értelemszerűen csökkenti is a migráció kockázatát.

A szolgáltatás része több automatizációs eszköz (operációs rendszerek konfigurálása, biztonsági mentések stb.). A vállalati IT-csapatoknak azzal is egyszerűsödik a helyzete, hogy magával a hardveres infrastruktúrával nem kell foglalkozniuk, azt a Google biztosítja teljesen menedzselt szolgáltatásként (a számítási feladatoktól a tároláson át a hűtésig) az SLA-nak megfelelően. Az irányítás azonban továbbra is a vállalati IT kezében marad, amelyhez egy átlátható kezelőfelületet biztosít a Google.

A szolgáltatáshoz is jár a Google Cloud 7×24 órás támogatási rendszere, a számlázás pedig a Google Cloud szolgáltatásokkal egységesítve történik.

Csúcskategóriás x86 architektúra

A Bare Metal Solution x86-os szervere és nagy teljesítményű tárolókra épül. A szervereken futhatnak önálló alkalmazások, de támogatják a natív klaszterezési technológiákat is.

A Google két alapkonfigurációt kínál több kiépítésben, melyeket havidíjas formában lehet használni (a szolgáltató szerint a legelőnyösebb a 36 hónapos szerződés). A kétfoglalatos x86-os rendszereknél a 16 mag/384 GB DRAM-tól lehet felmenni 56 mag/1536 GB DRAM-ig, míg négyfoglalatosaknál az 56 mag/1536 GB DRAM vagy a 112 mag/3072 GB DRAM kiépítés választható. A tárolási kapacitást 1 terabájtnyi lépésekben lehet növelni, a felhasználók választhatnak hibrid és all-flash tárolókat is.

Ha az ügyfélnek speciális hardverigénye van, a Google testre szabott hardverkonfigurációkat is kínál.

Cloud & big data

Nem övezi tapsvihar a Google alapítóinak háttérbe vonulását

Az egyik elnökjelölt már meg is üzente, hogy a címek cserélgetése nem mentesít az elszámoltatás alól, a vállalat dolgozóinak egy része pedig úgy érzi, nehéz helyzetben hagyták cserben őket.
 
PR-interjú

A digitalizáció a kezünk alá dolgozik

Néhány év alatt organikus fejlődés révén vált távközlési vállalatból infrastruktúra alapú infokommunikációs szolgáltatóvá az Invitech. A társaság bevételeinek meghatározó részét mára a vállalati szolgáltatások üzletág adja. Vezetőjével az irányváltás hátteréről és a jövő lehetőségeiről beszélgettünk.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.