Biztonság

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
Az Apple legendás dizájnerével kreálná meg az MI-k iPhone-ját az OpenAI
Az egyelőre csak pletykaszinten létező mestertervben támogatóként felbukkan a SoftBank vezére is.
Mindenre költenek a cégek, amitől biztonságot remélnek
A Gartner előrejelzése szerint a kiberbiztonsági szállítók bő 14 százalékos forgalomnövekedésnek örülhetnek idén és jövőre is. A teljes forgalom két év alatt 165-ről 215 milliárd dollárra ugrik.
Érkezik a Raspberry Pi ötödik kiadása. Már Magyarországon is előrendelhető
A mini "számítógép" árán nem hagyott nagy nyomot az infláció.
Digital Decade váltotta a DESI-t, de mi ettől nem lettünk digitálisabbak
Internet van, de Magyarország egyelőre nem sok mindenre használja – összegezhető a EU tagállamainak digitális fejlettségét mérő index eredménye.
Itthon már az a furcsa, akinek nincs online előfizetése
Egy friss hazai kutatás szerint a lakosság háromnegyede fizet rendszeresen valamilyen digitális szolgáltatásért. Az említések között kimagaslik a filmes streaming.
Az 5G és az MI együtt oltja az erdőtüzeket
Egy néhány éve működő startup 5G-alapú futótűz-észlelő rendszere állítólag már több tízezer észlelésnél jár, felgyorsítva a reagálást a készülő katasztrófákra.
Megjavították a Browse with Binget a ChatGPT-4-ben
Már nem bontja le a fizetési falakat. Egyelőre csak a Plus és az Enterprise változat előfizetői kapcsolhatják be.
Előrendelhető a Meta új headsetje
A vállalat két hét múlva kezdi kiszállítani az Quest 3 első példányait, amelynek drágább verziójához féléves Meta Quest+-tagság is jár.
Atomhatalom lesz a Microsoft?
Meg hamarosan az összes komolyabb felhős konkurense, ha stabil energiaellátást akar az egyre gigantikusabb adatközpontjainak.
Megpróbálja elintézni az Amazont az amerikai versenyfelügyelet
Mérföldkőnek tartott monopóliumellenes per indult a vállalat ellen, a hatóság szerint az Amazon a kereskedőket és a fogyasztókat is a markában tartja.
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.