Biztonság

Több infót csöpögtet a Google az androidos felhasználóknak

A Play áruházban jövőre ilyenkor már sokkal részletesebb tájékoztatást kapnak róla, hogy mit és miért bűvészkednének az adataikkal a telepítésre váró appok.
 
Hazai mobilpiac: pörögtek a percek és a gigabájtok
Az NMHH tavalyi második félévről kiadott friss mobilpiaci jelentése alapján a koronavírus okozta felfordulás serkentően hatott a telefonálási és mobilinternetezési kedvre.
Az IBM már 2 nanométeres csíkszélességgel operál
A vállalat elsőként mutatta be 2 nm-es gyártástechnológiáját, amelynek megjelenésére azért még éveket kell várni a tömegtermelésben.
Kétfaktoros azonosításra vált a Google
A cég a jelszavak világnapján jelentette be, hogy hamarosan automatikus beállítássá válik a felhasználóknál a lényegesen nagyobb biztonságot jelentő kétfaktoros azonosítás.
A spanyolok rágyúrnak az elektromos autókra
Az uniós helyreállítási alapra támaszkodva fejlesztenék az akkumulátorok és elektromos motorok gyártását, megőrizve előkelő pozíciójukat az európai autóiparban.
A fél világot beteríti a kínai adatközpontok füstje
A Greenpeace becslései szerint a főleg szénerőművekben előállított árammal hajtott kínai adatközpontok energiaigénye 2019 és 2023 között mintegy 60 százalékkal nő.
MI gondoskodhat arról, hogy kevesebb étel végezze a kukákban
A Wastless elnevezésű startup áruházláncok számára fejlesztett az élelmiszerek lejárata alapján automatikusan árazó rendszert. A Metro egységeiben indul az éles bevetés.
Összjáték nélkül megdöccen a digitális átalakulás
Egy friss felmérés szerint sok helyen problémás a hálózati és biztonsági szakemberek együttműködése, miközben a két terület már nem is igazán választható el egymástól a digitális transzformációs projektekben.
Dell gépen dolgozik? Ezeket biztonsági réseket még ma foltozza be
Súlyos sérülékenységeket foltozott be a gyártó egy olyan driverében, amit több százmillió eszköz használhat.
A gyerekek adatait se kímélik az úgynevezett harmadik felek
Egy amerikai non-profit szervezet friss kutatásából kiderül, hogy a gyerekeknek és tanároknak szóló, iskolai vagy oktatási célú appok is vidáman küldözgetik ide-oda a felhasználók profilozására alkalmas adatokat.
3D-nyomott futócipőkben nyomathatjuk
A technológiai vívmányok iránt eddig is nagy érdeklődést mutató Adidas egy különleges futócipővel irányítja rá a figyelmet az additív gyártásban rejlő lehetőségekre.
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.