Biztonság

Akaratukon kívül is az oktatási esélyegyenlőséget támogatták zsaroló hekkerek

A Maastrichti Egyetem elleni támadás újra bizonyította, hogy a bitcoin sem biztosít teljes anonimitást. A blockchain tranzakciókból egyre több információt lehet visszabányászni.
 
A magyarok kétharmada intézi pénzügyeit mobilon
Az OTP reprezentatív felmérése szerint az iPhone-osok a legnyitottabbak a telefonos fizetési megoldásokra.
A válság sem vette kedvét a felhőépítésnek
A felhős számítási és tárolási kapacitások bővítésére idén várhatóan több mint 90 milliárd dollárt költenek a világban. A 22 százalékos éves növekedés pedig hosszabb távon sem lassul sokat.
Megtévesztő, átláthatatlan, tisztességtelen: megint rászálltak a Google-re az európai fogyasztóvédők
Tucatnyi fogyasztói jogi csoport élt panasszal a társaság adatgyűjtési rutinjával szemben, amelyik szerintük már a Google-fiókok regisztrációjánál kiakasztja a GDPR-t.
A kriptovaluta-piac legnagyobb szereplői megpróbálnak előremenekülni
A Coinbase Európában terjeszkedne, miközben két másik cég lehúzta a rolót. Az EU viszont elkezdte a piacszabályozást. Jobb későn, mint soha.
Akármilyen menő az űrturizmus, rendesen elintézheti a földi környezetünket
Miközben kézzelfogható valósággá válik az űrturizmus és az emberek Holdra szállítása, a tudósok szerint nem ártana a bolygónkat érő potenciális károkkal is foglalkoznunk.
Vészesen hűl a levegő a technológiai startupok körül
Az egész startupos ökoszisztémára erős hatást gyakorol a nagy technológiai cégek tőzsdei lejtmenete.
Embereket figyelve tanult meg minecraftezni az Open AI mesterséges intelligenciája
A természetes nyelvek feldolgozása vagy az élethű arcképek összeállítása mellett az Open AI-nál azt is megoldják, hogy az MI emberi felhasználókat figyelve sajátítson el kifejezetten bonyolult műveleteket.
Mindennek IS zuhan idén az eladása
Teljesen mindegy, hogy PC-t, táblagépet vagy telefont gyárt egy cég, idén mindenhol kisebb piaci tortából kell megpróbálni kihasítani egy szeletkét.
Két év kellett a 3G kivezetésére
Mobilhálózata modernizációját is segíti, hogy a Magyar Telekom lekapcsolta 3G-s hálózatát.
Változás a hazai Microsoft élén
A cég hazai leányvállalatánál a vállalati és partnerkapcsolati üzletág eddigi irányítója kerül az első számú vezető székébe.
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.