Biztonság

Leverné a Facebook szemüvegét az ír adatvédelmi hatóság

A pici LED-fény nem elég ahhoz, hogy bárkit figyelmeztessen rá, ha éppen filmezik, és a nagyközönséget is tájékoztatni kellene, hogy mire számíthat az új termék megjelenésével.
 
A tech mamutok a morzsák szedegetését is túlzásba viszik
Az amerikai versenyfelügyelet felülvizsgálná azokat az irányelveket, amelyek alapján az elmúlt évtizedben az öt legnagyobb technológiai vállalat több mint hatszáz kisebb céget szippanthatott fel ellenőrzés nélkül.
Egy jó kis hétvégi patch-telepítés? A Microsoftra mindig számíthat!
A redmondi vállalat új szintre emelte a felhős önkiszolgálást: a felhasználónak kell javítania a OMIGOD hibát. WTF? – teszi fel a kérdést a The Register.
Soha így nem hasítottak a csiptervező cégek
A TrendForce második negyedéves piacelemzése szerint volt két cég is, amelyik duplázta a bevételeit.
Elhunyt a legendás ZX Spectrum atyja
A hazájában lovággá ütött Sir Clive Sinclair 81 évet élt. Sokan az ő számítógépének köszönhetik, hogy megismerkedhettek a számítástechnika világával.
Ha van egy kis adományozható tőkéje, jusson eszébe a születésnapos Archive.org
Az idén 25 éves webes archívum alapítója, Brewster Kahle digitális könyvtáros az évforduló kapcsán kér támogatást.
Sok fiatalnak a közösségi média a világgal egyenlő
Eddig is rengeteg időt rabolt életünkből a közösségi alkalmazások gyakran teljesen értelmetlen böngészése, ám a pandémia minderre csak ráerősített.
Így működnek az új generációs támadások
Félelmetes ütemben szaporodnak a szoftveres ellátási láncokat célzó akciók, amelyekkel a bűnözők a nyílt forrású ökoszisztémákon keresztül próbálják minél jobban kiszélesíteni a potenciális áldozatok körét.
Apró hibával emelte a tétet a SpaceX
Miközben a Virgin Galactic és a Blue Origin azon veszekszik, pontosan hol kezdődik a világűr, Elon Musk vállalata tegnap háromnapos túrára küldött négy civilt, akik 5-6-szor magasabbról gyönyörködhetnek a Földben és a csillagokban.
Hatalmas, mégis nehezen észrevehető rést találtak az Azure pajzsán
Ugyanaz a Wiz felhőbiztonsági cég találta meg, amely a Cosmos DB súlyos sérülékenységét is. 70 ezer dollárt ért a felfedezés.
Távolságot tartanának a Google-től a saját anyacégének MI-tudósai
A DeepMind vezetői állítólag évek óta igyekeznek formálisan is függetlenedni a befektetői érdekektől, és azt próbálják elérni, hogy az MI-technológiákat ne ellenőrizhessék átláthatatlan módon piaci vállalkozások.
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.