Közösség & HR

Álhíreknek járó figyelmeztetést kapott Trump tweetje

A fekete öves twitterezőnek számító amerikai elnök bejegyzését első ízben ítélte neccesnek a szolgáltató. Természetesen a felháborodott reakció sem maradt el.
 
Csak a távmunka miatt nem omlik össze teljesen az infokom eszközök piaca
De a globális járvány hatása így is meglehetősen pusztító a szegmens idei eladásaira nézve - állítja a Gartner legfrissebb előrejelzése.
Egy szelfiről is megmondja az MI, hogy milyen a személyiségünk
Orosz egyetemi kutatók saját közlésük szerint jó erdményeket értek el egy olyan mesterségesintelligencia-rendszer fejlesztésében, amely fotók alapján értékeli az alanyok személyiségjegyeit.
A kínai Szilícium-völgyben a járvány után is kötelező marad a kontaktfigyelő app
A vírus terjedésének megakadályozására fejlesztett alkalmazást kötelező használni, és úgy tűnik, a járvány lecsengése után is szorgosan fogja küldeni az adatokat az államilag felügyelt központba.
Kibervédelmet kér a Vöröskereszt az egészségügyi szektornak
A humanitárius szervezet képviselője mellett egy sor híres üzletember és politikus is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben a világ kormányzatait kérik arra, tegyenek meg mindent a kórházak és kutatóközpontok elleni internetes támadások elhárítására.
Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet
A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik. (x)
Két veterán vezeti a konzolos ranglistát
A legfrissebb konzolértékesítési adatok alapján a gyártók között a Sony, a modelleknél a 20 éve megjelent Playstation 2 a király, de az alig valamivel fiatalabb Nintendo DS-nek és gyártójának sincs oka a szégyenkezésre.
A magyarok sem bíznak abban, hogy a kormány csak jóra használja erejét
A titkosított kommunikációt biztosító Wickr használati statisztikái szoros összefüggést mutatnak a bizalom mértéke és egyik termékük telepítési gyakorisága között.
A Facebook is megérezheti, hogy a Vodafone pert vesztett válságadó ügyben
Az Európai Unió Bíróságának döntése kihathat a digitális üzleti modellekre kivetendő adókkal kapcsolatos EU-s álláspontra, állítja a Deloitte.
Újabb fordulat: a britek is teljes huaweitelenítésre készülnek
Lapértesülések szerint a kormányzat újragondolná a kínai szállító részleges korlátozását az 5G hálózati infrastruktúra kiépítésében, és az újabb tervek szerint 2023-ig nulla százalékra csökkentenék a Huawei részesedését a beszerzésekben.
Karácsonyi csoda májusban: pénzt kapott a Magic Leap
A titokzatos, de sikerre rendeltetett cégként indult vállakozás évekig képtelen volt bármiféle értékelhető dolgot felmutatni, és lassan csődközeli helyzetbe lavírozta magát. Ehhez képest pár napja 350 millió dollárnyi friss pénzt öntöttek bele a befektetők.
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.