Cloud & big data

A gépi agy már olyan tárgyakat is képes használni, amelyeket akkor lát először

Az új fejlesztések nemsokára megvalósíthatják az önállóan mosogató robotkezeket, aminél persze sokkal értelmesebb felhasználások is lesznek a gyártóipartól az oktatásig.
 
Magának készít térképet az önvezető autó, a TÜV pedig jogosítványt az autónak
Az önvezető rendszerek olyan utak használatára is megtaníthatók lesznek az Nvidia szerint, melyekről nincsenek pontos térképi adatok.
Van róla fogalmunk, hogy hol jön szembe a mesterséges intelligencia?
Egy friss kutatásból kiderül, hogy miben különböznek a hozzáértők és a nagyközönség ismeretei és elvárásai az MI-technológiák felhasználásval kapcsolatban.
Már a zsarolást is lehet felhőből bérelni
Egyes vírusstatisztikák ugyan arra utalnak, hogy a zsarolóprogramok kezdenek veszíteni a jelentőségükből. De van egy ellenkező irányú trend is.
Névmágia és ráncfelvarrás az iPad családban
Két modell is megújult az Apple táblagépes kínálatában. A fejlesztések könnyen, az elnevezések már nehezebben követhetők.
A következő Android már alapból támogatja a hajlítható kijelzőt
Kijött az operációs rendszer új verziójának bétája, egyelőre Android Q néven. Többek között új API-kat és hatékony biztonsági funkciókat is ígér.
Az idén kezdenek el ömleni a Windows 10-es frissítések
A Windows 10 már 800 millió gépen fut világszerte, de a legnagyobb frissítési hullámra még csak ezután számítanak.
Továbbra is erősen küzd a felhővel az Oracle
Negyedéves jelentésében enyhén csökkenő bevételről számolt be a nagyvállalat.
Hirtelen elkezdett fejleszteni a Steam
A játékplatform igyekszik reagálni a dominanciáját fenyegető lépésekre. A partnerek mostantól a cég saját infrastruktúráján is futtathatják a játékaikat, ami többek között a késleltetés csökkenését ígéri.
Itt a legújabb lista a sugárzó telefonokról
Az okostelefon-vásárlók a német sugárvédelmi hatóság februárban frissített összesítésében ellenőrizhetik, hogy mennyi rádiófrekvenciás energiát lesz kénytelen elnyelni a szervezetük.
Arckifejezése is lesz a májusban munkába álló első robot fejvadásznak
Kezdetben emberi felügyelettel dolgozik majd egy svéd fejvadász cégnél Tengai, a 41 centi magas és mindössze 3,5 kilós robot.
Minek nekünk tartalomkezelő rendszer? – teszi fel a kérdést sok kis- és közepes vállalat vezetője. Pedig egy CMS-sel nem csak a költséghatékonyság javítható, hanem bevételek is növelők.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Tartalomkezelés az üzleti céloknak megfelelően

A konkrét üzleti folyamatokat segítő online lépésekre még mindig az útkeresés a jellemző. Pedig az internetet mindenki használja, és egyre többen készségszinten – mégis, valami hiányzik.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.