Piaci hírek

Az olaszok is megsarcolják a webes multikat

Elébe mennek az EU és az OECD elképzeléseinek, bevezetik a nemrég elfogadott francia modellt. A jövő évi költségvetésben már 600 millió eurós plusz bevétellel számolnak.
 
Újabb biztonsági cég landolt a Thoma Bravo kosarában
A területen eddig is aktív befektetési alap a brit Sophos részvényeiért hajlandó közel 4 milliárd dollárt adni.
Ész nélkül lecsapnak mindenre a trollokat szűrő rendszerek
A kártékony kommentek algoritmizált szűrése javítja ugyan a hatékonyságot, de teljesen ellehetetlenít egy csomó nyelvváltozatot is.
A németek nem tiltják ki a Huaweit az 5G-s fejlesztésekből
Ettől még a körmére néznek a vállalatnak, és a hálózatüzemeltetőknek is jobban kell figyelniük.
Ismét botrányba keveredett a FinFisher kémprogram fejlesztője
Egy német lap szerint a német kémprogramfejlesztő cég alkalmazásával hallgatták le a török ellenzékiek kommunikációját, miközben a Gamma International nem is adhatta volna el a török államnak a termékeit.
Oximoron helyett: újabb próbálkozás az olcsó iPhone-ra
A jóslataival általában betaláló híres Apple-elemző több részletét, például az árát is megszellőztette a várhatóan jövő év elején érkező alsóbb kategóriás iPhone-nak.
A társkeresés és a ruhavásárlás is forradalom előtt áll
Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.
Októberben a hekkerek is a szextitkokra utaztak. Ez volt a nemzetközi trend
Legutóbb egy holland szexmunkás-fórumról lopták el 250 ezer felhasználó fiókadatait. Az érintettek háborognak, és fiókjuk nyom nélküli törlését követelik.
Látássérülteket segítő navigációval jött ki a Google térképe
Az új és az eddigieknél sokkal pontosabb gyalogos navigáció hang alapú tájékoztatással vezet végig a kiválasztott útvonalakon, egyelőre csak Japánban és az Egyesült Államokban.
Szkennelni fogják a kínai netezők arcát, természetesen a saját érdekükben
Decembertől arcfelismerő teszten megy majd át mindenki, aki mobilos vagy adatforgalmi előfizetést szeretne kötni a kínai operátoroknál.
Azonnali hatállyal távozik az SAP-főnök
Tíz év regnálás után lemondott az SAP vezérigazgatója, Bill McDermott. Az év végéig még marad, hogy utódait segítse.
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.