Biztonság

Nem ismert Exchange-sérülékenységeket használtak ki kínai hekkerek

A Microsoft ügyfeleinek az időközben elkészült javítások azonnali telepítését javasolja.
 
Elkezdődött az online Ignite: érkezik a végponti titkosítás a Teamsbe
A virtuális térbe kényszerült konferencia mi mással is foglalkozna kiemelten, mint a virtuális tér biztonságával. Teams- és Azure AD-újdonságok.
Laposkúszik, de bizakodó a HPE
Az egykori HP-tól a vállalati szegmenst megöröklő cég legutóbbi negyedévére jórészt a stagnálás jellemző, ám a vezetőség optimistán tekint a jövőbe.
Ezek a a zoom-fáradtság legfőbb okai. Lehet ellenük tenni
Egy amerikai pszichológus szerint a videokonferencia-rendszerek négy tervezési hibája okozza a problémák többségét.
A Facebook Magyarországon is megkezdi a valóság-ellenőrzést
A magyar nyelvű fact-checking program partnere az AFP, amelynek ajánlásai alapján a hazugságokat terjesztő oldalak elveszíthetik bevételszerzési és hirdetési lehetőségeiket, vagy búcsút inthetnek facebookos fiókjuknak is.
Frissült a Lenovo edge portfóliója
A Lenovo hétfőn mutatta be az újabb ThinkEdge eszközöket, amelyeknek főszerepet szán a intelligens vállalati transzformációt meghatározó peremhálózatok fejlesztésében.
Megy a tőzsdére a a Coinbase. Lesz-e Coinbase-maffia?
A korai befektetők a bitcoinon már kaszáltak. Kérdés, hogy a legnagyobb amerikai kriptovaluta-tőzsdén is fognak-e.
Jobbá tenné az e-közigazgatást? Most megmondhatja, hogyan
Az egy éve megújult e-ügyintézési portálon már elérhető az a kérdőív, amely a lakosság és a cégek visszajelzéseit hivatott begyűjteni. A válaszok alapján fejlesztenék tovább az utóbbi években jelentősen kibővült rendszert.
Közel két és félszeresére nőtt az adatlopások éves mennyisége
Összesítések szerint 2020-ban 37 milliárd adatrekord került illetéktelen kezekbe. A 140 százalékos éves növekedés leginkább néhány gigafiaskónak köszönhető.
Van, ahol már robotok küzdenek az oltási időpontokért
Megjelentek a szoftverrobotok is a koronavírus-oltásokra való regisztrációban, ami valakinek tisztességtelen előnyt, másoknak viszont éppen hogy esélyegyenlőséget jelent.
Történelmi adatvédelmi pert bukott a Facebook
A közösségi óriás az Illinois államban még 2015-ben benyújtott perben jutott 650 millió dolláros egyezségre a panaszosokkal.
Ha egy szervezetnek címtárszolgáltatásra van szüksége, akkor nagy valószínűséggel az Active Directoryhoz nyúl. Ezt azonban a hekkerek is tudják.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

A gazdi szeme, avagy hogyan lesznek tájékozottabbak az állattartók

Bár Magyarországon még az on-premise megoldásokat kedvelik a vállalatok, a hálózatba kapcsoltság általánossá válása miatt túl kell lépni ezen a szemléleten.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.