Nemsokára elérhetővé teszik az új biztonsági eszköz előnézeti kiadását, amelyet később felhasználónként havi 3 dollárért, önálló előfizetésekkel is igénybe lehet majd venni.

A Microsoft kedden jelentette be hivatalosan is a Microsoft Defender for Business küszöbön álló kiadását, amely hamarosan egy előnézeti kiadásban lesz hozzáférhető. A vállalat kkv-s blogja szerint az eszközt kifejezetten arra tervezték, hogy vállalati szintű végponti biztonságot nyújtson a legfeljebb 300 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknak egy könnyen használható és költségtakarékos megoldás formájában.

Amint a szolgáltatás elérhetővé válik, az ügyfelek önálló ajánlatként, közvetlenül a Microsofttól is igénybe vehetik majd a biztonsági platformot, amelynek díja a tervek szerint felhasználónként és havonta 3 dollár lesz. A közlemény kiemeli, hogy a gyártót az késztette az új kiadás létrehozására, hogy az elmúlt évben 300 százalékos növekedést tapasztalt a ransomware támadások számában, ezeknek több mint fele pedig a kis- és közepes vállalkozásokat is elérhette.

A Defender for Business célja, hogy a hagyományos vírusirtók nyújtotta védelmet a következő szintre emelje, egyebek mellett a végponti észlelés és válaszadás, vagy a fenyegetés- és sebezhetőség-menedzsment lehetőségeivel. Emellett a felhasználói célcsoport sajátosságaihoz igazodva egyszerűsített konfigurációt és kezelést kínál intelligens, automatizált vizsgálati és helyreállítási funkciókkal a Windowst, macOS-t, iOS-t vagy Androidot futtató eszközökön.

Szintlépés valamivel egyszerűbben

A Microsoft tájékoztatása szerint a platform egy nagy csomó feladatot lefedne a fenyegetések és sebezhetőségek kezelésétől a hibás konfigurációk helyreállításán át a támadási felület csökkentéséig és a kártékony programok elleni védelemig. A már említett végponti észlelés és válaszadás a kézzel végrehajtott műveletekre is lehetőséget ad, a platform telepítéséhez és kezeléséhez azonban nincs szükség speciális IT-biztonsági ismeretekre.

Az egyszerűsített klienskonfigurációhoz egy varázsló tartozik az általa javasolt beállításokkal és biztonsági házirendekkel, amelyek értelemszerűen azonnal aktiválhatók, de a Microsoft a felügyeleti vezérlőkkel és betekintésekkel is igyekszik időt spórolni a felhasználóknak, illetve segíteni a feladatok rangsorolását. Az új modell nem csak a költségoldalon illeszkedhet a kkv-k igényeihez, de az összetettebb kiberbiztonsági koncepciók elsajátítását és bevezetését is elérhetőbbé teheti a számukra.

Fontos megjegyezni, hogy a Defender for Business attól függetlenül működik, hogy helyben telepített, Microsoft 365-ös vagy más megoldásokkal együtt alkalmazzák. Ugyanakkor része lesz a Microsoft 365 Business Premium fiókoknak, mint ahogy integrálható a Microsoft 365 Lighthouse adminisztrációs felületével is.

A Microsoft még áprilisban jelentette be, hogy a Microsoft Defender for Endpoint előzetese támogatja a Windows, Linux, macOS, iOS vagy Android rendszerű, nem felügyelt eszközöket és a hálózati eszközöket. A múlt hónapban pedig a gyártó egy non-profit szervezetek védelmét szolgáló új csomagot is bemutatott (Microsoft Security Program for Nonprofits), arra való tekintettel, hogy világszerte szaporodnak az ilyen szervezetekkel szembeni fenyegetések, különösen az államilag szponzorált támadások.

Biztonság

A vártnál lassabban másznak ki a gödörből az okostelefonok

Az IDC jelentősen visszavett idei forgalomra vonatkozó jóslatából. Az ok a sokszor emlegetett alkatrészhiány és a globális logisztikai kihívások.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.