Egy új beállítási lehetőség csak a szükséges tartalmakat játszaná le.
Hirdetés
 

Azt maga a Google is elismeri, hogy az Adobe Flash által nyújtott gazdag tartalmak színessé, érdekessé teszik a weboldalakat. Arról már egy kicsit udvariasabban szól a cég blogbejegyzése, hogy sajnos időnként ez a nagy gazdagság alkalmas arra, hogy túlságosan igénybe vegye a gépek erőforrásait, ami miatt gyorsabban merül az akkumulátot.

Mi ehhez hozzávennénk azt a nem említett tényt, hogy a Flash, főleg egyszerre több megnyitott böngésző ablak esetén, tökéletesen használhatatlanná teszi a gépet, és ehhez nem kell feltétlenül Chrome-ot használni. A Flash számára egyszerűen nem létezik elegendő memória, egy idő után elfogy (és ez a többi böngésző esetében is általános), amikor jön a plugin összeomlása, majd az oldal újbóli betöltése.

A mostani beállítási lehetőségek

A Google Chrome tematikájú blogján megjelenő poszt szerint végre történik valami ezen a területen és aktiválódik a böngészőben egy olyan beállítás, ami remélhetőleg valamennyire orvosolja a problémát. Ez úgy fog működni, hogy a Flash plugin csak azokat a tartalmakat indítja el, amelyek feltehetően központi szerepet játszanak az adott oldalon (pl. egy videó) és minden egyéb Flash alapú lejátszást megállít.

Ez a lehetőség egyébként eddig is ott volt a Chrome beállításai között: a Speciális beállítások->Adatvédelem->Tartalombeállítások->Plug-inek útvonalon döntheti el a felhasználó, hogy az összes plugin fusson, esetleg csak a fontosak, vagy azok, amelyeket egyenként kiválasztunk. A Chrome következő frissítésében az lesz a változás, hogy alapértelmezettként a csak a fontos tartalmak lejátszása lesz beállítva, illetve az összes futtatása opció mellől eltűnik az ajánlott szó.

És amit a frissítés után láthatunk

Érdemes tehát felkeresni ezt a lehetőséget, amivel a Google szerint javíthatunk a fogyasztáson, és remélhetőleg a memóriakezelés is pozitív irányba változik, bár erre semmiféle utalás nem olvashat a posztban. Ez a lépés aprónak tűnhet a problémához képest, de a bejegyzés végén található utalás szerint a következő hónapban további változtatásokat várhatunk Chrome-Flash témában. 

Piaci hírek

Tényleg jó ötlet egy 170 kilométeres madzagra emlékeztető okosváros?

Már az idei elő negyedévben belevágnak az 500 milliárd dolláros szaúdi gigaprojektbe, amelynek célja egy egészen futurisztikus új megaváros felépítése lenne.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.
Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.