Egy új beállítási lehetőség csak a szükséges tartalmakat játszaná le.

Azt maga a Google is elismeri, hogy az Adobe Flash által nyújtott gazdag tartalmak színessé, érdekessé teszik a weboldalakat. Arról már egy kicsit udvariasabban szól a cég blogbejegyzése, hogy sajnos időnként ez a nagy gazdagság alkalmas arra, hogy túlságosan igénybe vegye a gépek erőforrásait, ami miatt gyorsabban merül az akkumulátot.

Mi ehhez hozzávennénk azt a nem említett tényt, hogy a Flash, főleg egyszerre több megnyitott böngésző ablak esetén, tökéletesen használhatatlanná teszi a gépet, és ehhez nem kell feltétlenül Chrome-ot használni. A Flash számára egyszerűen nem létezik elegendő memória, egy idő után elfogy (és ez a többi böngésző esetében is általános), amikor jön a plugin összeomlása, majd az oldal újbóli betöltése.

A mostani beállítási lehetőségek

A Google Chrome tematikájú blogján megjelenő poszt szerint végre történik valami ezen a területen és aktiválódik a böngészőben egy olyan beállítás, ami remélhetőleg valamennyire orvosolja a problémát. Ez úgy fog működni, hogy a Flash plugin csak azokat a tartalmakat indítja el, amelyek feltehetően központi szerepet játszanak az adott oldalon (pl. egy videó) és minden egyéb Flash alapú lejátszást megállít.

Ez a lehetőség egyébként eddig is ott volt a Chrome beállításai között: a Speciális beállítások->Adatvédelem->Tartalombeállítások->Plug-inek útvonalon döntheti el a felhasználó, hogy az összes plugin fusson, esetleg csak a fontosak, vagy azok, amelyeket egyenként kiválasztunk. A Chrome következő frissítésében az lesz a változás, hogy alapértelmezettként a csak a fontos tartalmak lejátszása lesz beállítva, illetve az összes futtatása opció mellől eltűnik az ajánlott szó.

És amit a frissítés után láthatunk

Érdemes tehát felkeresni ezt a lehetőséget, amivel a Google szerint javíthatunk a fogyasztáson, és remélhetőleg a memóriakezelés is pozitív irányba változik, bár erre semmiféle utalás nem olvashat a posztban. Ez a lépés aprónak tűnhet a problémához képest, de a bejegyzés végén található utalás szerint a következő hónapban további változtatásokat várhatunk Chrome-Flash témában. 

Piaci hírek

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.