A munkavállalók többsége a jövőben akár a robotoktól is elfogadna utasításokat a munkahelyén, miközben a HR-esek a szakértelemhiány és saját szerepük miatt is aggódnak.
Hirdetés
 

Az Oracle és egy vezetői fejlesztéssel foglalkozó HR-kutatócég, a Future Workplace június végén tette közzé egy közös kutatás eredményeit a mesterséges intelligencia szerepéről a munkahelyi környezetek változásában. Az összesen 1320 amerikai HR-vezető és munkavállaló bevonásával készített tanulmány legfontosabb megállapítása, hogy a munkavállalók általában készen állnak az MI-k megjelenésére, és értik, hogy a lehetséges előnyök messze túlmutatnak a megfelelő folyamatok automatizálásán.

Ennek ellenére maguk a szervezetek nem tesznek érte eleget, hogy támogassák őket az új készségek használatba vételében, ez a mulasztás pedig a termelékenység csökkenésével, a képességek elavulásával és munkahelyek megszűnésével fenyeget. A femérés alapján tízből heten a magánéletükben is találkoznak MI alapú megoldásokkal, miközben a munkahelyükről szólva csak harmadannyian mondhatják el ugyanezt. (A HR-esek esetében az arány mindössze 6 százalékos.)

A várakozások mellett akad néhány probléma is

A dolgozók legnagyobb arányban, tízből hatan a hatékonyság emelkedését várják az MI-től, de tízből négyen az ügyfélélmény és a munkakörnyezet javulásában is bíznak vele kapcsolatban. Ezzel szemben a HR-vezetőknek csak valamivel több mint negyede várja a képzés és a fejlesztés lehetőségeinek fejlődését az MI-től, a kutatásban felsorolt többi területet pedig ennél is kevesebben tartják ígéretesnek. Amiben a HR és a többi dolgozó is megegyezik, az az, hogy a szervezetek elégtelen módon készítik fel az embereket az MI-rendszerek bevezetésére.

Tízből kilenc HR-vezető azon aggódik, hogy saját feladatkörén belül is képtelen lesz lépést tartani az MI-technológiák gyors bevezetésével, nem beszélve a vonatkozó szakértelemhiány kezeléséről. Közel háromnegyed részük még azt is elismerte, hogy vállalatuk egyáltalán nem rendelkezik programokkal a dolgozók támogatására. A gyors ütemű adaptációt egyébként a munkavállalók fele is aggályosnak tartja, de tízből heten így is tisztában vannak vele, hogy a mesterséges intelligenciához kapcsolódó tudás felértékelődik majd a következő három évben.

Elvileg az sem zavar, ha robotok irányítanak

A bevezetések további buktatóit a HR-esek a költségekben, a rosszul működő technológiákban és a biztonsági kockázatokban látják. Ehhez képest ötből négyen meg vannak róla győződve, hogy ha a vállalatuknál nem vezetnének be MI-technológiákat, az a vállalat egészére nézve negatív hatással lenne, beleértve saját és kollégáik karrierjét is. A legfontosabbnak egyébként a felsővezetők munkájának MI-alapú támogatását tartják.

Összességében az emberek egyértelműen elfogadhatónak tartják a mesterséges intelligencia munkahelyi alkalmazását: az AI at Work című kutatásról kiadott közlemény azt az eredményt lobogtatja már a címében is, hogy 93 százalékuk simán megbízna a robotoktól kapott instrukciókban is. Kérdés, hogyan alakulna ugyanez az arány, ha elkezdünk variálni a kapcsolódó felelősségi körök meghatározásával, de erre a felmérés publikus változata már nem tér ki. Ettől függetlenül az MI-rendszerek sikeres alkalmazása nyilvánvalóan megfelelő informatikai és HR-stratégiát is kíván – amivel együtt azért a fenti, ugyanilyen reális bukatókat is le kell küzdeni.

Közösség & HR

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.