A cég előszeretettel büszkélkedik a témában rekordok dntöögetésével - más kérdés, hogy a mindennapos használat ettől elég távol van.

A Xiaomi 8 perc alá szorította egy 4000 mAh-s, teljesen lemerült akkumulátor maximálisra töltésének idejét. Az akcióhoz szükség volt egy speciálisan módosított MI 11 Próra, illetve 200W-s vezetékes áramforrásra. A telefon az alábbi videó tanúsága szerint már 44 másodpercnél elérte a 10 százalékos töltöttséget. A félig teli akkuhoz nem kellett 3 perc sem, a csordultig töltés 7 perc 57 másodperc alatt sikerült.

 

 

A cég laborjában maximumra járatták a vezeték nélküli töltési technológiát is. Ebben a felállásban 120W-osnak jelölték meg a teljesítményt, amivel ugyanazt a mobilt szinte másodpercre pontosan 15 perc alatt villanyozták fel maximumra. Ez jelentős ugrásnak tekinthető a tavaly októberben elért 19 perchez képest (akkor 80W-s töltést használtak).

Akadémiai villantás

Más kérdés persze a fentiek gyakorlati hasznosítása. Egyrészt ahogy említettük, ezeket az értékeket nem egy kereskedelmi forgalomban kapható átlagos készülékkel sikerült kihozni. Egy hagyományos Mi 11 maximális töltési teljesítménye 50-55W között mozog attól függően, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli megoldásról beszélünk.

Másrészt pedig nem árt megjegyezni, hogy a gyorsabb töltés kényelmesebb a felhasználóknak, ugyanakkor extrém terhelést jelent az akkumulátor számára. A túlmelegedés bizonyosan nem hosszabbítja meg annak az alkatrésznek az éllettartamát, amely egyébként is az öregedő mobilok leggyengébb láncszeme szokott lenni. Ennek megfelelően a mérnököknek nagyon óvatosan kell haladni az ilyen rekordsebességű technológia beépítésével a boltokpolcaira kerülő változatoknál.

Konzumer tech

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.