Teljesen új korszakot nyithat az elsősorban chipgyártóként ismert Intel történetében a ma bejelentett akvizíció. A biztonsági szoftverekkel foglalkozó McAfee hozzávetőleg 7,68 millárd dollárba került.

A két cég ma hozta nyilvánosságra azt a megállapodást, melynek értelmében az eddig jobbára a processzorgyártásban érdekelt Intel 7,68 milliárd dollárért megvásárolja a biztonsági szoftvereket fejlesztő McAfee-t. Az ügylet a részvényesek valamint a szokásos versenyjogi eljárás lefolytatása után válhat véglegessé.

Nagyhal akadt a hálóba | Bár nem ez volt az első, szoftveres érdekeltségű akvizíciója az Intelnek, a McAfee mérete és portfoliója miatt egyaránt vízválasztót képezhet a felvásárló vállalat történetében. A kiadott sajtóközlemény hangsúlyozza, hogy a biztonság szerves részévé vált a számítástechnikának, így természetszerű az Intel ilyen irányú bővülése.

Paul Otellini elnök-vezérigazgató szerint az internetelérésre képes eszközök robbanásszerű elterjedésével életünk egyre több eleme kerül online nyilvánosságra, így a számítástechnika eddigi alappillérei (az energiahatékony teljesítmény és az összekapcsolhatóság) mellé felsorakozott egy újabb, a biztonság. Ez a három dolog az, amit már minden számítástechnikai megoldástól elvárnak.

Nem mellesleg a McAfee vonzó növekedési számokkal rukkolt elő az utóbbi időben, így önmagában sem rossz dolog, ha az ebből származó profit az Intel kasszájába folyik. A tervek szerint a McAfee az Intel százszázalékos tulajdonában lévő leányvállalatként működik majd, és a Szoftver és Szolgáltatások Üzletágnak tartozik jelentési kötelezettséggel.

Ellepték a bűnözők a Telegramot

Úgy tűnik, a titkosított üzenetküldőn könnyebb és biztonságosabb a törvénytelen üzleteket lebonyolítani, mint a dark weben.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.