A magyarországi Kifli.hu-t is működtető cseh Rohlik csoport 2025-ig több mint 140 milliárd forint értékű beruházás keretében automatizálná kiszolgálóközpontjait.

A cseh Rohlik csoport, mely mostanra Európa egyik legnagyobb online élelmiszer-kiszállítási szolgáltatójává nőtte ki magát, a magyar és az osztrák piacon való terjeszkedését követően augusztusban Németországban is megkezdte működését, és a későbbiekben a román, az olasz, a francia vagy a spanyol piacokon is megjelenne. A nálunk a Kifli.hu márkát futtató társaság a németeknél a Knuspr.de brandet vezette be, ezzel együtt pedig azt is bejelentette, hogy legutóbbi befektetési körével több mint egymilliárd dollárnak megfelelő értékelést szerzett, és így csatlakozott az európai unikornis startupok elit klubjához.

A vállalat júliusi közleményéből kiderült, hogy a Rohlik 2020-ban már 300 millió eurót meghaladó árbevételre tett szert, és több mint 750 ezer ügyféllel rendelkezett. A kiszállítási szolgáltatás keretei között vállalja, hogy a megrendelés idejétől számított két órán belül, 15 perces szállítási ablakokhoz igazodva kézbesíti a rendeléseket, a saját márkás tejtermékeket és húsáru mellett pedig más termékszegmensekkel is bővítené kínálatát.

A társaság csütörtökön újabb fontos bejelentést tett, amelynek értelmében 2025-ig nem kevesebb mint 400 millió eurót fordítana raktárainak automatizálására. Ez a kezdeti szakaszban 45 millió euró értékű beruházást jelent majd, a további fejlesztésekre pedig a 2022-2025-ös időszakban kerítenek sort. Mindez a Rohlik szerint hozzájárul ahhoz, hogy a cég ténylegesen Európa legjelentősebb online élelmiszer-kiszállítójvá váljon.

Máshol is jön majd a kifli pont valami

A Reuters tudósítása alapján a raktárakat tárolórendszerekkel és az azokzoz tartozó, robotizált munkaállomásokkal látják el, amelyek hatékonyabbá teszik az árucikkek mozgatását és a rendelések összeállítását. Az új megoldások először Münchenben mutatkoznának be, ahol az eddigiekhez képest a produktivitás háromszoros növekedését várják a bevezetéstől, ezt követően pedig a többi piacukon is kiépítik az automatizált elosztóközpontokat.

Ahogy az már a Rohlik nyári bejelentéséből is kiderült, az újonnan biztosított finanszírozással a cégcsoport terjeszkedése az eredetileg tervezetthez képest is felgyorsulhat a nyugat-európai piacokra való belépéssel, a tehetségek felvételével, az innováció általános ütemének felpörgetésével, nem utolsósorban pedig a kiszolgálóközpontok automatizálásával. A mindössze 2014-ben alapított Rohlik ma már azzal büszkélkedhet, hogy minden tevékenysége adatvezérelt módon zajlik, forgalmát pedig nem meglepő módon alaposan megtolták a koronavírus-járványban tömegesen az online csatornák felé forduló vásárlók is.

Piaci hírek

A vártnál lassabban másznak ki a gödörből az okostelefonok

Az IDC jelentősen visszavett idei forgalomra vonatkozó jóslatából. Az ok a sokszor emlegetett alkatrészhiány és a globális logisztikai kihívások.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.