Új taggal bővül a Microsoft 2-az-1-ben családja. A Surface Go fapadosan alacsony áron jön, de ha elkezdjük bepakolni a kiegészítőket, komoly tétel lehet a végösszeg.
Hirdetés
 

Redmond tegnap rántotta le a leplet a legkisebb királyfiról, amely augusztus elejétől érkezik meg a boltok polcaira. A Surface Go tulajdonképpen egy miniatűr Surface Pro, csak éppen elfér egy közepes női táskában, vagy hátizsákban is. A kisebb mérethez szerényebb árcédula is jár, bár aki a teljes élményre vágyik, annak egy közepesen erős notebookra is elegendő összeget kell otthagynia a pénztárnál.

A redmondi Kicsi Én

Méretéből adódóan nem meglepő, hogy a 10 hüvelykes Go egyben a legvékonyabb és legkönnyebb Surface lesz a palettán. Az alapkivitelben táblagépként funkcionáló eszköz alig több mint fél kilót nyom és 8,3 milliméter vastagságú. A Windows 10 Home-on futó Go a legolcsóbb, 399 dolláros változatban 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigás tárhellyel rendelkezik. Ha mindkét értéket megdupláznánk, akkor az plusz 150 dollárba kerül.

 

A processzor feladatait egy Intel Pentium Gold látja majd el, a kijelző pedig a Surface családban megszokott PixelSense technológián alapul és 1800x1200-as felbontásra képes. A magnézium vázba ágyazva az elülső oldalon 5, a hátlapon 8 megapixeles, 1080p HD-videók készítésére alkalmas kamerát találunk. Portok tekintetében USB-C, Surface Connect, MicroSDXC kártyaolvasó és egy 3.5 jack csatlakozó várja a bevetést. A hálózat első körben wifiről érhető el, de a Microsoft az év későbbi részére ígéri az LTE-képes változat megjelenését is.

A kis méret azonban nem csak könnyebb kezelhetőséget, alacsonyabb árcédulát jelent. A mobil eszközöknél az egyik legfontosabb szempont az üzemidő, ebből a szempontból pedig láthatóan erős kompromisszumot kell kötnie annak, aki a Surface-ek közül a legkisebbet választja. A hivatalos adatok szerint a Go egy feltöltéssel nagyjából 9 óráig működik, miközben a nagyobb testvérek 13-14, egyes esetekben 17 óráig is bírják.

Egyéb apróságok

Hiába azonban megfizethető összegért elérhető, tetszetősnek tűnő alapcsomag, ezzel még messze nem kapjuk meg a 2-az-1-ben gépek funkcionalitását. Ahhoz, hogy egy tabletből teljes értékű mobil PC-vé avanzsáljon a Go, néhány apró kiegészítőre is szükségünk lesz.

A lecsatolható billentyűzet fekete változatban 99, más színekben 129 dollárba kerül. A digitális toll egy további százassal dobja meg a számlát, és ha igényt tartunk a cég bluetooth-os dedikált egerére, akkor még 35-tel nő az összeg. Ezekkel együtt pedig már annyira nem is mondható alacsonynak a máris bébi Surface Próként emlegetett Go ára.

A cég hivatalos közleménye szerint több hullámban indul be az előrendelés és az értékesítés is. A hazai megjelenésről egyelőre nincsenek pontos információk.

Konzumer tech

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.