Új taggal bővül a Microsoft 2-az-1-ben családja. A Surface Go fapadosan alacsony áron jön, de ha elkezdjük bepakolni a kiegészítőket, komoly tétel lehet a végösszeg.
Hirdetés
 

Redmond tegnap rántotta le a leplet a legkisebb királyfiról, amely augusztus elejétől érkezik meg a boltok polcaira. A Surface Go tulajdonképpen egy miniatűr Surface Pro, csak éppen elfér egy közepes női táskában, vagy hátizsákban is. A kisebb mérethez szerényebb árcédula is jár, bár aki a teljes élményre vágyik, annak egy közepesen erős notebookra is elegendő összeget kell otthagynia a pénztárnál.

A redmondi Kicsi Én

Méretéből adódóan nem meglepő, hogy a 10 hüvelykes Go egyben a legvékonyabb és legkönnyebb Surface lesz a palettán. Az alapkivitelben táblagépként funkcionáló eszköz alig több mint fél kilót nyom és 8,3 milliméter vastagságú. A Windows 10 Home-on futó Go a legolcsóbb, 399 dolláros változatban 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigás tárhellyel rendelkezik. Ha mindkét értéket megdupláznánk, akkor az plusz 150 dollárba kerül.

 

A processzor feladatait egy Intel Pentium Gold látja majd el, a kijelző pedig a Surface családban megszokott PixelSense technológián alapul és 1800x1200-as felbontásra képes. A magnézium vázba ágyazva az elülső oldalon 5, a hátlapon 8 megapixeles, 1080p HD-videók készítésére alkalmas kamerát találunk. Portok tekintetében USB-C, Surface Connect, MicroSDXC kártyaolvasó és egy 3.5 jack csatlakozó várja a bevetést. A hálózat első körben wifiről érhető el, de a Microsoft az év későbbi részére ígéri az LTE-képes változat megjelenését is.

A kis méret azonban nem csak könnyebb kezelhetőséget, alacsonyabb árcédulát jelent. A mobil eszközöknél az egyik legfontosabb szempont az üzemidő, ebből a szempontból pedig láthatóan erős kompromisszumot kell kötnie annak, aki a Surface-ek közül a legkisebbet választja. A hivatalos adatok szerint a Go egy feltöltéssel nagyjából 9 óráig működik, miközben a nagyobb testvérek 13-14, egyes esetekben 17 óráig is bírják.

Egyéb apróságok

Hiába azonban megfizethető összegért elérhető, tetszetősnek tűnő alapcsomag, ezzel még messze nem kapjuk meg a 2-az-1-ben gépek funkcionalitását. Ahhoz, hogy egy tabletből teljes értékű mobil PC-vé avanzsáljon a Go, néhány apró kiegészítőre is szükségünk lesz.

A lecsatolható billentyűzet fekete változatban 99, más színekben 129 dollárba kerül. A digitális toll egy további százassal dobja meg a számlát, és ha igényt tartunk a cég bluetooth-os dedikált egerére, akkor még 35-tel nő az összeg. Ezekkel együtt pedig már annyira nem is mondható alacsonynak a máris bébi Surface Próként emlegetett Go ára.

A cég hivatalos közleménye szerint több hullámban indul be az előrendelés és az értékesítés is. A hazai megjelenésről egyelőre nincsenek pontos információk.

Konzumer tech

Tesla kamionokat tesztelne a legnagyobb magyar fuvarozó cég

A Waberer's vezetői az Egyesült Államokban tárgyaltak Muskék elektromos kamionjainak teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.