A Sony ikonikus játékgépe a negyedszázados születésnap alkalmából kapta meg a Guinnees-rekordról szóló elismerést.
Hirdetés
 

1994. december 3-án jelent meg Japánban a PlayStation. 25 évet előretekerve a történetben megállapíthatjuk, hogy jó lóra tett a Sony, amikor belevágott a játékkonzol megalkotásába.

Repkednek a százmilliók

A jelen pillanatban a negyedik generációnál tartó brand sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a legtöbb eladást produkáló konzolok listájának első hét helyezettje között van mind a négy változat. A csúcstartó a 2-es széria a maga 155 milliós darabszámával, de a többieknek sincs okuk szégyenkezni, hiszen az első és a negyedik generáció is átlépte a 100 milliós szintet. A leggyengébben teljesítő PS3 bő 87 milliós forgalmát is megirigyelné sok más rivális. (Hogy messzebb ne menjünk, a Microsoftnak egy Xbox esetében sem sikerült még ennyit összehoznia.)

A jubileum kapcsán kiadott blogbejegyzésben a cég elnök-vezérigazgatója méltatja a termékcsaládot. Jim Ryan a nosztalgikus hangulatú írásban felidézi, hogy az első PlayStation nyitónapján már 100 ezer példányban kelt a gép Japánban. Az igazi siker viszont csak ezt követően jött, hiszen a Sony képes volt a márkát globálisan is vonzó termékként pozicionálni, aminek köszönhetően a PlayStation lett a világon az első játékgép, amelynek sikerült áttörnie a 100 milliós eladási mennyiséget. 

A cégvezér szerint mindez annak volt köszönhető, hogy a fejlesztést vezető Ken Kutaragi és csapat olyan vonzó csomagot tudott az asztalra tenni, ami mind a játékosok, mind a játékfejlesztők számára vonzó volt és új utakat nyitott. Való igaz, a PlayStation volt az első olyan játékkonzol a piacon, amely az akkori PC-k képességeivel vetekedő (sőt nem ritkán azokat felülmúló) élményt biztosított, miközben a felhasználóknak nem kellett a hardver elemeinek összebogarászásával bajlódnia, a fejleszőknek pedig a milliónyi fajta PC jelentette kompatibilitási problémákkal vesződniük.

Tessék, itt egy rekord!

Stílusosan a születésnapra időzítve érkezett a Sonyhoz egy újabb rekordot rögzítő elismerés is. A Guinness ugyanis azzal köszöntötte a PlayStation családot, hogy kiállította a valaha volt legtöbbet eladott konzolmárkának járó plakettet, és természetesen a híres könyv lapjaira is felkerül a teljesítmény.

Konzumer tech

Nem övezi tapsvihar a Google alapítóinak háttérbe vonulását

Az egyik elnökjelölt már meg is üzente, hogy a címek cserélgetése nem mentesít az elszámoltatás alól, a vállalat dolgozóinak egy része pedig úgy érzi, nehéz helyzetben hagyták cserben őket.
 
PR-interjú

A digitalizáció a kezünk alá dolgozik

Néhány év alatt organikus fejlődés révén vált távközlési vállalatból infrastruktúra alapú infokommunikációs szolgáltatóvá az Invitech. A társaság bevételeinek meghatározó részét mára a vállalati szolgáltatások üzletág adja. Vezetőjével az irányváltás hátteréről és a jövő lehetőségeiről beszélgettünk.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.