A fiók biztonsági beállításainak ellenőrzésért most 2 gigával hízhat a Drive tárhely.

Sok vállalat sokféleképpen igyekszik felhívni a figyelmet a net használatának biztonsági vonatkozásaira, de közülük a Google mostani akciója kecsegtet a legnagyobb sikerrel. A Biztonságosabb Internet Világnapjához (Safer Internet Day) kötődően a cég hasznos tippekkel látja el a felhasználókat, amelyek elvégzése után 2 gigabájttal bővül a Google Drive addigi kapacitása.

Nem vagyunk elég óvatosak

Az e-mail fiókunkkal, adatainkkal kapcsolatos hozzáállásunk kifejezetten ellentmondásos, hiszen egyrészt az összes felmérés arról számol be, hogy végtelenül felelőtlenek vagyunk, amikor az adataink biztonságáról van szó, a Gallup egyik kutatása mégis azt állapította meg, hogy az amerikai netezők többsége sokkal jobban tart a netes fiókjának feltörésétől, mint attól, hogy betörnek a lakásukba.

A Google szolgáltatásit, főleg a Gmailt használva több biztonsági megoldás érhető el felhasználói oldalról, amelyek az ezt összegyűjtő oldalon érhetők el. Itt elsőként azt tanácsos beállítani, hogy ha valamilyen módon kizáródnánk a fiókunkból, akkor mely mobilszámra érkezzen segítség, jelszó az irányítás visszaszerzése érdekében. Egyébként érdemes a kétlépcsős azonosítást is beállítani a fiókhoz, ami sokkal erősebb védelmet ad az egyszerű jelszóhasználathoz képest.

Február végén jön a bővítés

A plusz 2 gigához vezető út következő lépése annak ellenőrzése, hogy az utóbbi időben mikor, honnan, illetve milyen szoftverből látogattuk meg a fiókunkat. Amennyiben itt kínai, vagy egyéb valószerűtlen helyszíneket találunk, érdemes lépéseket tenni („valami nem stimmel” gomb). Az ellenőrzés utolsó lépéseként azt nézhetjük végig, hogy pontosan milyen alkalmazásoknak adtunk hozzáférési engedélyt a fiókban tárolt adatokhoz.

Tovább tehát a biztonságos internetezés kikövezett útján, amihez a Google plusz 2 gigabájtnyi Drive tárhellyel járul hozzá. Az ellenőrzés után egyelőre nem érdemes keresni a bővítés jeleit, mivel azt a Google február 28. környékén írja jóvá minden fiók esetében, amiről a tulajdonos e-mail értesítést is fog kapni.

Piaci hírek

Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense

A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.