Piaci hírek

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
A Dell az Nvidiára építi MI-bizniszét
A két cég bővíti partnerségét, melynek nyomán jönnek új szerverek, PC-k és szolgáltatások is.
A magyar felhasználók több mint fele volt már kiberáldozat
Egy friss felmérés szerint a hazai internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak.
Újabb nagy fogással adott életjelet magáról a Lockbit
Úgy tűnik, a februári rendőrségi akció nem akasztotta meg teljesen a zsarolóvírusos bizniszt. A legújabb áldozat egy 9000 főt foglalkoztató kanadai áruházlánc.
Szép kerek összeggel tolja meg az EU a 2 nanométer alatti csipek fejlesztését
2,5 milliárd eurós, vagyis majdnem 1 billió forintnak megfelelő támogatást kap az IMEC vezette konzorcium a következő generációs áramkörök fejlesztésére.
Inflációkövetés Telekom módra
Egy korábbi Telekom-vezér mondta az ügyfélpanaszokra: történetei mindenkinek vannak. Most nekem is van egy történetem. (Vélemény)
Bemutatkozott a Volvo önvezető kamionja
A sorozatgyártásra kész autonóm jármű az Aurorával három évvel korábban bejelentett együttműködés gyümölcse.
A magyarok is nagy reményeket fűznek a mesterséges intelligenciához
Az NMHH kutatása szerint a hazai médiapiacon a generatív MI-megoldások használata még csak kísérleti stádiumban van: a ChatGPT-t már mindenki kipróbálta, de egyelőre jellemzően inkább nehézségeket tapasztaltak vele, mintsem hatékonyságnövekedést.
Nemsokára itt vannak a Microsoft MI-re szabott Copilot+ számítógépei
A társaság a valaha volt leggyorsabb és legintelligensebb windowsos PC-kként hivatkozik az új eszközökre, amelyekben sehol máshol el nem érhető képességeket biztosítana a felhasználóknak.
Scarlett Johanssonnak nem tetszik a ChatGPT hangja
A színésznőt korábban az OpenAI vezetője megpróbálta rávenni, hogy kölcsönözze hangját a chatbotnak, ám ő nem egyezett ebbe bele.
Már nem világverők a hazai szélessávú árak
Magyarország pár évvel ezelőtt még a legkedvezőbb díjszabású országok között szerepelt az átlagos vezetékes csomagokat nézve. A helyzet azonban mostanában fokozatosan romlik.
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.