A második körben a Perion Kockázati Tőkealap-kezelő látott fantáziát a hálózattudomány-alapú üzleti elemzések piacán dolgozó magyar startupban.

Újabb jelentős befektetést kapott a Maven7. A Perion Kockázati Tőkealap-kezelő második körös befektetésként több mint 1.5 millió dollárt invesztált a hálózattudomány-alapú üzleti elemzések piacán dolgozó magyar startupba. A tőkéből a Maven7 termékei fejlesztését, valamint újabb piacok megszerzését finanszírozza.

Tavaly 750 ezer dollárból mentek Amerikába

Közel másfél éve, tavaly februárban a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. fektetett a cégbe 750 ezer dollárt. A pénzt a cég elsősorban az amerikai iroda megnyitására fordította. 2014 júniusában nyitották meg Bostonban az ottani irodájukat. A lépéstől a cég nemzetközi jelenlétének erősítését és méretének gyors növelését várták.

Akkor a cég vezetése is átalakult. A bostoni Maven Seven Network Research élére az egyik alapító, Ruppert Péter került, a magyar cég irányítását pedig Vicsek András vette át, aki szintén a cég alapítója.

"Ezzel a befektetéssel ismét hatalmas lökést kap eddigi sikeres termékeink nemzetközi értékesítése. A sikeres észak- és dél-amerikai piacra jutást követően további ügyfelek és partnerek megszerzésén dolgozunk, illetve további piacokat is nyitunk, és legújabb termékeinket is egyre több piacon vezetjük be." – idézte a befektetésről kiadott közlemény Ruppert Pétert.

A befektetést Vitán Gábor, a Perion vezérigazgatója azzal indokolta, hogy hisznek a Maven7 dinamikus növekedésében. "A Maven7-be a hálózattudomány legújabb eredményeinek kiterjesztése, azok üzleti életben történő azonnali felhasználhatósága terén mutatott erősségei, valamint az eddigi meggyőző eredményei miatt fektettünk. A Maven7 különleges szerepet játszik az üzleti intelligencia, a big data- és a közösségelemzés megoldásainak ötvözésében, ezért kíváncsian várom, mit hoz a jövő" – idézi a vezérigazgatót a közlemény.

Erős a csapat

A Maven7 stratégiai vezetők számára teszi lehetővé a lehető leghatékonyabb döntéshozatalt a hálózattudomány üzleti alkalmazásával. Big data-elemzési projektjei mellett a Maven7 OrgMapper nevű termékcsaládjával HR-szakembereket támogat szervezeti hálózatkutatással, a Diktio Labs-szel pedig marketingeseket segít online közösség- és véleményvezér-feltérképezéssel.

A Maven7 erős csapatot hozott össze. Társalapítói között találhatjuk a hálózattudomány néhány kulcsfontosságú szereplőjét, mint például Barabási Albert-Lászlót és Vicsek Tamás akadémikust, akiken keresztül a budapesti-bostoni székhelyű cég közeli munkakapcsolatban áll a szakterület neves kutatóközpontjaival is.

Piaci hírek

A MIT-en kitalálták, hogyan tanulhatja meg az MI az állatok nyelvét

Egyelőre nem lesz a mesterséges intelligenciából Dr. Dolittle, de a kísérletek közelebb vihetnek bennünket a természet mélyebb megértéséhez.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.