Május közepétől a Telenor négyféle havidíjas csomagot kínál korlátlan belföldi mobilnethasználattal. Az új tarifacsaládot hűségidő nélkül vehetik igénybe a lakosság mellett a kisvállalatok is.
Hirdetés
 

Miközben a magyarországi mobilhálózatok, beleértve a 4G technológiájúakat is, ott vannak a világ élvonalában, a kihasználtságuk, vagyis a mobilnet használók aránya még messze van az európai átlagtól – emelte ki a bejelentés kapcsán a Telenor Magyarország vezérigazgatója. Alexandra Reich idézte a független felméréseket végző OpenSignal idén februárban közölt jelentését, miszerint a magyar mobilhálózatok a világ harmadik leggyorsabb átlagos letöltési sebességet kínálják.

Havi 6 ezertől 20 ezerig szóló ajánlatok

A hazai mobilelőfizetőknek ugyanakkor még csak az 59 százaléka rendelkezik okostelefonnal, és csak 51 százalékuk aktív mobilnetező, akiknek az átlagos havi adatforgalma a 2G vagy 3G hálózaton havi 1,6-18 GB, a 4G-n pedig eléri a 3 GB-ot is.  
A héten bevezetett új Telenor Hello Data havidíjas csomagok korlátlan belföldi mobilinternet-hozzáférést kínálnak, a négyféle csomagot a tarifába foglalt hanghívás mennyisége különbözteti meg egymástól.

A legolcsóbb ajánlat, ami a limitmentes belföldi mobilnet mellett 5 GB EU adatroamingot és 50 perc hanghívást tartalmaz, havi 5990 forintba kerül. A másik véglet a mind hangban, mind belföldi adatban korlátlan forgalmat nyújtó Premium verzió 10 forint híján havi húszezer forintba kerül, és az EU-n belül 14 Gb adatroamingot ad. A csomagokban foglalt hanghívások túllépése utáni percdíj 35 forint, ugyanennyibe kerül az sms-ek díja is, ami alól a legdrágább verzió a kivétel, ott a rövid szöveges üzenetek díját már tartalmazza a havidíj.

Az új tarifacsaládra nem csak a lakossági, hanem a 15 fő alatti kisvállalatok is előfizethetnek. Az ajánlat másik meglepő, és a hazai mobil környezetben még nem általános eleme, hogy az előfizetőknek ezekre a csomagokra nem kell hűségidőt vállalniuk.

A korlátlanság határai

A Hello Data díjcsomagok fontos korlátja, hogy a hozzájuk tartozó SIM kártyákat csak okostelefonokban lehet használni, a használat ugyanis havi minimum egy hanghívást ír elő. Az adatforgalom azonban valóban korlátlan, a mai bejelentéskor elhangzottak szerint a szolgáltató nem szűri a torrentezőket sem, a hálózati sávszélesség viszont mindig az adott körülményektől, az adott cellát éppen használók számától (is) függ.

A szolgáltatónak az új csomagok bevezetéséhez nem volt szüksége jelentősebb hálózatbővítésre, a kapacitások terhelésállóságát a korlátlan adatforgalmat biztosító ingyenes Hipernet napok alatt tesztelték. Kérdésünkre a cég szakértői elmondták, hogy az új ajánlattal a meglévő ügyfelek megtartása mellett új előfizetőkre is számítanak, amellett, hogy az eddigi feltöltőkártyás ügyfelek egy részét is át tudják terelni a havidíjasok közé.

A Telenor tavaly és az idén együttvéve több mint 12 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A beruházások révén a nagyvárosok mellett több mint 2700 hatezer fő alatti településre juttatja el ebben az időszakban a szélessávú mobilinternetet.

Mobilitás

Robotok hergelik a politizáló tömeget

Egy brit kutatási projekt szerint a teljesen vagy részben automatizált fiókok már teljesen elárasztották a közösségi teret, és lassan a politikai berendezkedésünket is veszélyeztetik.
 
Hirdetés

A Hello Biznisz mindennap lehetőséget ad a tanulásra

A magyar kisvállalkozásoknak komoly fejlődést jelent a hiánypótló Hello Biznisz platform, mellyel napi néhány perc alatt fejleszthetik saját hatékonyságukat.

Noha az ismert biztonsági fenyegetések továbbra is jelen vannak a digitális világban, egyértelműen kimutatható trendek alapján folyamatosan változik, hogy milyen incidensek érhetik az internetezőket.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.