Project Scorpio munkanév alatt fut a Microsoft új konzolja, melyről azt állítja a vállalat, hogy közel ötször erősebb lesz elődjénél.

Tegnap jelent meg a Microsoft Xbox Twitter oldalán az a bejegyzés, mely szerint a vállalat játékkonzoljának legújabb változatáról le fog hullani a lepel az E3 játékshow keretei között. A Los Angelesben tartandó esemény június 11-i napján, helyi idő szerint délután kettő órakor kerül sor a bejelentésre.

Pontosabban ezt így direktben nem közölte a Microsoft; a fent látható képről következtethetők ki a részletek. A Project Scorpio kódnév alatt futó fejlesztés bemutatására utaló fotó ugyanaz, ami a tavalyi E3 keynote végén volt látható. Ezen egy ultranagy felbontást (4K) támogató chip látható; ezt a felbontást pedig az Xbox jelenlegi generációja nem támogatja.

 

 

Vehetünk 4K-s televíziót

A Microsoft közlése szerint az idei év negyedik negyedében érkező Project Scorpio egyaránt lesz az Xbox utódja és a valaha készült legerősebb játékkonzol. Az eddig kiderült információk alapján elsősorban nem új játékokkal fogja csábítani megjelenésekor a leendő vevőket a masina, hanem azzal, hogy a régebbi játékokat sokkal nagyobb felbontás mellett lesz képes futtatni. A változatlan játékélmény és a szebb grafika a Microsoft szerint elegendő hívószó lesz arra, hogy az Xboxot kedvelők táborát újbóli vásárlásra csábítsa.

Ugyanakkor nem kispályás az aktuális generáció sem, hiszen az Xbox One 1080p-s, azaz full HD felbontást kínál a játékosok számára. A Project Scorpio azonban – a Microsoft állítása szerint – az elődhöz képest nagyjából 4,5-szer nagyobb teljesítményre lesz képes. Ennek köszönhetően a 4K-s felbontás megjelenítése sem lesz gond; az ígéretek szerint zökkenőmentes, 60 képkocka per másodperc tempójú látványvilággal találkozik majd az, aki az új konzolra szavaz.

Ehhez persze bőven kell számítási kapacitás; de a hivatalos adatok alapján úgy tűnik, ezzel nem lesz probléma. A Microsoft 6 teraflop teljesítményt ígér, 320 GB/s memóriasávszélesség mellett. A jövő játékgépének lelkét adó processzorban 8 mag foglalkozik majd a számítási feladatokkal.

Generáción belüli fejlődés

Úgy tűnik tehát, hogy legalább hardveres fronton véget ér az Xbox foltozgatása. A Microsoft többször is kibővítette Xbox One játékgépét: amint arról írtunk, ez főleg a háttértár területének megnövelését jelentette. Emellett sort kerített egy új kontroller bemutatására is, ami abban hoz újat, hogy került az aljára egy 3,5 mm-es jack csatlakozó. Ezzel megoldhatóvá válik, hogy a játék közben használt headset ide csatlakozzon, amivel sokkal egyszerűbb lesz a hangerővel, mikrofonnal, illetve egyéb audio jellemzőkkel kapcsolatos játékbeállítás.

Konzumer tech

Venne Windows 10-es okosórát?

A Microsoft újra bepróbálkozik a viselhető elektronikai piacon, ezúttal kicsit másképp, mint ahol azt tavaly ősszel abbahagyta.
 
Hirdetés

Itt a Yelon! Szexedukációs weboldal és alkalmazás kamaszoknak

Elindult a Telenor támogatásával a Yelon szexedukációs okostelefon-alkalmazás és weboldal, ami a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire igyekszik tényszerű válaszokat adni.

Korábban az ipari vezérlőrendszerek zártan működtek, és ezáltal számos hálózatbiztonsági kockázattól mentesültek. Mára azonban nyitottabbá váltak, ami új támadási felületeket teremtett.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

Monitoringra épülő SCADA-védelem

Ahogy az ipari rendszerek bekapcsolódnak a vállalati hálózatok vérkeringésébe, úgy válik mind sürgetőbbé a védelmük megerősítése.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.